Kuč uhapšen u Njemačkoj, državljanin Albanije u Crnoj Gori

176 pregleda 0 komentar(a)
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Hapšenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.09.2018. 13:42h

Bjelopoljac Demir Kuč (35) iz Bijelog Polja uhapšen je juče u Njemačkoj po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Podgorica, dok je u Crnoj Gori, po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana, E.K. (27) iz Redžina, državljanin Republike Albanije.

Kuča je NCB Interpol Podgorica potraživao međunarodnom potjernicom radi izdržavanje kazne zatvora u trajanju od jedne godine i tri mjeseca, koja mu je izrečena presudom Višeg suda u Bijelom Polju u oktobru 2015. godine zbog počinjenog krivičnog djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, saopšteno je iz policije.

"Službenici Odjeljenja granične bezjednosti Herceg Novi su, postupajući po međunarodnoj potjernici NCB Interpol Tirana, lišili slobode E.K. (27) iz Redžina, državljanina Republike Albanije, kojeg potražuju pravosudni organi Albanije radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se protiv njega vodi u toj državi zbog osnovane sumnje da je počinio krivična djela ubistvo u pokušaju, nezakonita proizvodnja i držanje vojnog oružja i municije i proizvodnja i prodaja narkotika. E.K. će biti sproveden sudiji za istragu Višeg suda u Podgorici radi određivanja ekstradicionog postupka", navodi se u saopštenju.

Slijedi komunikacija nadležnih organa Njemačke i Crne Gore radi izručenja Kuča našoj državi, kao i komunikacija nadležnih organa Crne Gore i Albanije radi izručenja E.K. Albaniji.

Bonus video: