Starica stradala od bombe koju je komšija postavio u vrtu

Ljubinka je preminula u u Kliničkom centru u Podgorici - starica je zadobila teške prostrijelne rane na glavi i drugim dijelovima tijela, pa su napori ljekara da je spasu ostali bez rezultata
0 komentar(a)
Klinički centar Crne Gore, KCCG, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Klinički centar Crne Gore, KCCG, Foto: Vesko BELOJEVIĆ
Ažurirano: 06.09.2014. 07:09h

Ljubinka Petrović (71) iz pljevaljskog sela Glibaći, preminula je juče u Kliničkom centru u Podgorici od povreda koje je dan ranije zadobila u eksploziji bombe, koju je njen komšija i rođak Milan Cmiljanić (66) postavio u svom vrtu čekajući da ubije divlje svinje.

Ljubinka je preminula u u Kliničkom centru u Podgorici - starica je zadobila teške prostrijelne rane na glavi i drugim dijelovima tijela, pa su napori ljekara da je spasu ostali bez rezultata.

Cmiljanić je zadržan u policiji i protiv njega je osnovni tužilac u Pljevljima Milivoje Tomčić podnio krivične prijave. Tereti se za teško djelo protiv opšte sigurnosti, kao i za nedozvoljeno držanje oružja. On je, prema informacijama iz policije, bombu u vrt postavio kako bi stao na put divljim svinjama koje su mu “u više navrata poharale krompir”.

Nesreća se dogodila prekjuče oko osam sati ujutru, dok se Petrović prolazila kroz komšijski vrt, vraćajući se iz obližnje šume gdje je brala pečurku. Bašta Cmiljanića udaljena je oko pola kilometra od njene kuće.

Čim je zakoračila u vrt, nogama je zakačila žicu, koja je u dužini od 6-7 metara bila postavljena po sredini vrta. Žica je jednim krajem bila privezana za osigurač bombe, koji je nakon zatezanja ispao iz ležišta i bomba je eksplodirala, nanijevši ženi teške povrede po cijelom tijelu.

Prema informacijama “Vijesti”, Cmiljanić je u policiji ispričao da je bombu postavio uveče kako bi ubio divlje svinje, koje su mu svako veče ulazile u krompir.

Rekao je da se odlučio da postavi bombu, nakon što svinje nije uspio da odstrijeli vatrenim oružjem, iako ih je nekoliko noći prije nesreće čekao u vrtu. Smatrao je da neće ugroziti ničiju bezbjednost, jer se vrt, kako je izajavio, nalazio u dijelu sela kojim gotovo niko ne prolazi.

Petrović je sama živjela u kući, a jedine komšije su joj Cmiljanići, koji važe za ugledne poljoprivrednike.

Cmiljanić je ispričao da je zatvorio krave u električnu čobanicu i da je krenuo prema vrtu da ukloni bombu, kada je čuo eksploziju.

Petrović je vozilom Hitne pomoći prevezena u Pljevlja, a potom u Klinički centar Podgorica, gdje je juče oko 17 sati preminula.

Bonus video: