Halilović: Mogao je sve da nas pobije

Mirsad Ljuca kazao je da nema nikakve veze sa zapaljenim automobilom i ispričao potpuno drugačiju pozadinu sukoba sa Halilovićem
131 pregleda 4 komentar(a)
Automobil u plamenu (Ilustracija), Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Automobil u plamenu (Ilustracija), Foto: Shutterstock (Ilustracija)
Ažurirano: 05.09.2014. 17:32h

Tužilaštvo je podnijelo optužni predlog protiv Bjelopoljca Mirsada Ljuce iz Lipnice, zbog sumnje da je polio benzinom i zapalio „audi A4“ sugrađanina Mervana Halilovića.

Prema optužnom predlogu, Halilović je 24. marta zapalio automobil čime je počinio krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Halilović je za “Vijesti” ispričao da je ogorčen zbog kvalifikacije djela jer su tada, kako tvrdi, bili ugorženi životi članova njegove porodice.

„Da nije bilo komšijskog psa, ko zna šta bi se desilo. Na sreću, on je jako lajao, nakon čega je u pomoć pritrčao Milovan Poleksić, na čemu sam mu neizmjerno zahvalan... Rizikovali smo živote tada, ali morao sam da bih zaštitio porodicu. Samo dan ranije, prije paljenja automobila, Ljuca mi je, tokom svađe, najavio da će mi zapaliti sve što imam”, kazao je Halilović.

On je ispričao da su problem sa Mirsadom i njegovim bratom Besimom počeli prije oko dvije godine: „U mom dvorištu u Lipnici, Besim Ljuca je došao da mi presiječe crijevo od vode. Obraćao sam se policiji i tražio da me zaštite”. Rekao je da se poslije brojnih prijava sa obje strane, u slučaj uključio Mirsad, koji mu je “prijetio u prisustvu policajca”: “Ljuca nije pokušao da me zaplaši, već ubije”, kazao je Halilović. J. Ć.

Ljuca: To je poznati nasilnik

Mirsad Ljuca kazao je da nema nikakve veze sa zapaljenim automobilom i ispričao potpuno drugačiju pozadinu sukoba sa Halilovićem.

Tvrdi da se Mervan nelegalno priključio na njihov priključak za vodovod, što su “iz Vodovoda utvrdili”...

Za komšiju tvrdi da se i ranije ponašao nasilnički i da je prije oko dvije godine nasrnuo na njegovog 15-godišnjeg sina. “Udario mi je dijete u glavu i leđa, o čemu postoje izvještaji ljekara. Za to je kažnjen 250 eura”. Komentarišući optužni predlog, Ljuca je rekao da je jedini “dokaz” koji ga tereti nalaz Forenzičkog centra u kome se navodi da je njegovoj ruci otkriveno prisustvo ugljenvodonika .

“Naravno da na rukama postoji prisustvo te materije, s obzirom na to da radim u fabrici namještaja, gdje sam svakodnevno u kontaktu sa raznim vrstama lijepka, nitrofarbi, ulja, nafte. Te noći sam bio kući sa suprugom i punoljetnom kćerkom i odgovorno tvrdim da nisam zapalio auto”, kazao je Ljuca “Vijestima”

Bonus video: