Masoničić i Vukašinović na Balkanijadi u Beogradu

0 komentar(a)
Bič volej, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Bič volej, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 05.09.2014. 08:32h

Nikola Masoničić, inače trener Ženskog odbojkaškog kluba Galeb, i crnogorski reprezentativac iz Budućnosti Marko Vukašinović predstavljaće Crnu Goru na Balkanskom prvenstvu u bič voleju (odbojka na plaži), koje se od danas do nedjelje održava u Beogradu, pod pokroviteljstvom Balkanske odbojkaške federacije (BVA).

Osim crnogorskog para, učestvovaće i ekipe iz Srbije, Turske, Grčke, Rumunije, Bugarske i Moldavije.

U muškoj konkurenciji je prijavljeno 16 timova koji su podijeljeni u četiri grupe po četiri ekipe. Masoničić i Vukašinović će voljom žrijeba igrati u grupi C sa ekipama Turske, Bugarske i Srbije.

Prva utakmica naših predstavnika je u podne protiv ekipe iz Turske koja igra u sastavu Gogtepe i Giginoglu koji su pobjednici Balkanskog prvenstva u Temišvaru ove godine.

Druga utakmica se igra u 16.30 časova protiv ekipe Srbija za koju igraju Jovanović i Surla.

Osim nagradnog fonda, sa ovog turnira se dobijaju i međunarodni bodovi koji omogućavaju učešće na turnirima koji se igraju pod pokroviteljstvom CEV-a (Evropska odbojkaška federacija) i FIVB-a (Svjetska odbojkaška federacija).

"Našoj ekipi će ovo biti prilika da steknu dodatno iskustvo igranja na međunarodnoj sceni i održavanje kontinuiteta igranja protiv najkvalitetnijih ekipa. Iskustvo i znanje koje se stekne na ovakvim takmičenjima nesumnljivo će podići kvalitet crnogorske odbojke na pijesku koja ove godine doživljava punu afirmaciju kroz organizovanje turnira u Baru, Ulcinju i Nikšiću", navodi se u saopštenju Odbojkaškog saveza Crne Gore.

Bonus video: