Riješite se podočnjaka pomoću ovih trikova

0 komentar(a)
podočnjaci, Foto: Shutterstock
podočnjaci, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2014. 05:33h

Postoje mnogi skupi proizvodi koji navodno smanjuju podočnjake i nadutost ispod očiju, uklanjaju tamne fleke i šta sve ne. Prije nego što ispraznite džepove pokušajte da primijenite neki od ovih besplatnih trikova.

Čaj

Čaj s kofeinom, koji sadrži prirodni tanin, blagi je diuretik kojeg su dugo koristile još naše bake, a danas i modeli, kako bi smanjili podočnjake.

Dvije filter kesice čaja natopite toplom vodom, a zatim ih malo rashladite u frižideru (nekoliko minuta), i svaku vrećicu stavite na po jedno oko. Nakon pet minuta vaše oči će biti osvježene.

Avokado

Mnogim ljudima umor donosi i tamne fleke ispod očiju, zbog koji izgledaju mnogo starije.

Ako niste stigli da se odmorite, isecite avokado i komade stavite ispod očiju ili pokušajte da namažete podočnjake kremom napravljenom od mljevenih badema i mleka, od kojih bi mogli posvijetleti.

Metalne kašike

Uzmite dvije metalne kašike i držite ih ispod mlaza hladne vode nekoliko minuta. Zatim donji dio kašike stavite ispod očiju 30 do 60 sekundi. Ledena hladnoća metala oživjeće vaše umorne oči i istovremeno vam dodati energiju.

Svježi krastavci

Kad su vam oči crvene i otečene jednostavno isecite 2 kolutića svježeg krastavca, lezite i položite po jedan na svako oko, otprilike pola sata. Malo odmorite, a kad ustanete oči će vam biti svjetlije, a vi ćete se osjećati svježije.

Gume za desni sa ledenim gelom (za bebe)

Nabavite 2 okrugle gume za desni (to bebe, zaleđeno, grickaju dok im rastu zubi, jer im olakšava izbijanje zubića i smanjuje bol) i stavite u zamrzivač dok se ne zalede. Zatim lezite i držite gumu na očima desetak minuta. Hladnoća ne samo da će smanjiti natečenost nego će i vas okrijepiti.

Bonus video: