Suđenje za ubistvo: Agović tvrdi da je počeo da ludi

253 pregleda 12 komentar(a)
Ažurirano: 03.09.2014. 19:17h

Beranac Vesko Agović (25) kazao je juče da, zbog psihičkih problema, nesanice i osjećaja da ludi, nije u stanju da na sudu iznese odbranu povodom optužbe za teško ubistvo Meha Agovića (38) iz sela Gornja Vrbica kod Berana.

“Imam psihičke probleme, ne mogu nikako da zaspim, osjećam se kao da me neko progoni... Ludilo. Ne mogu da iznesem odbranu”, kazao je Agović, dodajući da mu je psihijatar četiri puta mijenjao terapiju, ali da mu nije bolje.

Za isto krivično djelo u bjelopoljskom Višem sudu, sudi se i Alenu Piljeviću (23).Alen Piljević, Foto Jadranka Ćetković

Agović i Piljević terete se da su 22. februara, u Petnjici kod Berana, ubili Meha Agovića (38), koji je tada kod sebe imao 2.400 eura socijalnih primanja i penzija, koje je raznosio mještanima.

Piljević ga je, kako piše, udarao držalicom od sjekire po glavi i tijelu, a potom i Agović - nakog čega su ga odvukli i ostavili u potoku, gdje je podlegao povredama. Dok je još bio živ, Meho ih je preklinjao da ga ne ubiju.

Riječi optuženog, međutim, nijesu previše uticale na tužiteljku Višnju Medojević i advokata oštećene porodice Obrada Pavićevića, koji su bili saglasni da je Agović sve to smislio kako bi izdejstvovao neuropsihijatrijsko posmatranje.

Advokat Stanko Jelić kazao je da njegov branjenik ima probleme, što je, kako je rekao, utvrdio i neuropsihijatar. On je dodao da bi bilo nehumano postupiti drugačije, osim da sud odredi neuropsihijatrijsko posmatranje.

Sudija Jokan Varagić tada je donio odluku da odloži pretres, zahtijevajući da se neuropsihijatrica Gordana Konatar izjasni da li je Agović sposoban da iznese odbranu.

Sudnica Višeg suda u Bijelom Polju bila je tijesna za destine rođaka, prijatelja i komšija ubijenog muškarca, koji su juče željeli da prisustvuju suđenju.

Galerija

Bonus video: