Romina Vlahović negirala navode medija

129 pregleda 16 komentar(a)
Romina Vlahović, Foto: Luka Zeković
Romina Vlahović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 03.09.2014. 15:18h

Zamjenica osnovnog tužioca u Podgorici, Romina Vlahović, saopštila je da je vraćena na to radno mjesto nakon što je rješenjem podgoričkog Osnovnog suda pravosnažno okončan krivični postupak protiv nje i oslobođena svih opštužbi koje su joj stavljane na teret.

Ona je negirala navode pojedinihz medija da je osuđena za krađu, iako je, kako tvrdi, u ponovnom postupku pred osnovnim sudom u Podgorici pravosnažno oslobođena optužbi.

"Presudom Upravnog suda usvojena je moja tužba i poništena je Odluka Tužilačkog savjeta Crne Gore, kojom sam razriješena sa funkcije – zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici", kaže se u reagovanju Vlahović.

Kako se navodi, u ponovnom postupku Tužilački savjet je donio Odluku kojom je odbijena Inicijativa Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, pa se, dodaje se, smatra da nikada nije ni bila razriješena.

U prilog tome, dodala je Vlahović, govore i pravosnažne odluke.

Ona je saopštila da su u medijima objavljene neistine i nedokazane informacije da je osuđena za krađu, iako je, kako je objasnila, u ponovnom postupku pred Osnovnim sudom u Podgorici pravosnažno oslobođena optužbi.

"Smatram da je mimo svake novinarske etike da na ovakav način vrijeđate ne samo moj ugled i dostojanstvo, već i profesiju koju obavljam, budući da objavljujete informacije koje nijeste ni provjerili, a što je osnov svakog profesionalnog vršenja novinarskog posla", kazala je Vlahović.

Ona je negirala i da je u rođačkim i bilo kakvim drugim vezama sa predsjednicom Vrhovnog suda, Vesnom Medenicom, dodajući da je na funkcinu zamjenika Osnovnog državnog tužioca u Podgorici izabrana od Skupštine 2006. godine na predlog Tužilačkog savjeta, zbog dobrih rezultata u dotadašnjem petogodišnjem radu.

Vlahović je poručila da će protiv medija koji su objavili neistinutu informaciju podniejti tužbu Osnovnom sudu u Podgorici zbog naknade nematerijalne štete, po osnovu povrede časti i ugleda.

Bonus video: