Septembarski dani u Nikšiću: "Bitka na Neretvi i gostovanje Bulajića"

Za Dan Opštine Nikšić, 18. septembra, planiran "Kultopis" sa Veljkom Bulajićem, čiji kultni film "Bitka na Neretvi" će biti prikazan dan ranije na "Sceni 213"
58 pregleda 2 komentar(a)
Bitka na Neretvi (Novina)
Bitka na Neretvi (Novina)
Ažurirano: 02.09.2014. 19:19h

U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću u toku septembra biće izvedena više od 30 programa koje će realizovati nacionalne i lokalne institucije kulture.

Pored izložbi i književnih večeri, biće, kao i do sada, filmskih projekcija, koncerata, pozorišnih predstava, a sastavni dio Programa podrške je i ovogodišnji peti "Bedem fest", trodnevna manifestacija koja se održava od 5. do 7. septembra.

Repertoar je uklopljen u "Septembarske dane", manifestaciju koja se tradicionalno održava tokom mjeseca kada Opština Nikšić proslavlja svoj dan.

Tako je za Dan Opštine Nikšić, 18. septembra, planiran "Kultopis" sa Veljkom Bulajićem, čiji kultni film "Bitka na Neretvi" će biti prikazan dan ranije na "Sceni 213".

Direktor Centra za kulturu Nikšić Peko Nikčević kazao je da će ustanova koju predstavlja otvoriti septembarski repertoar izložbom "Grafika iz fonda Narodnog muzeja Crne Gore" koja će biti organizovana večeras.

"Biće tu i tri izložbe grafika, skulprura i slika eminentnih stvaralaca, a u saradnji sa Muzičkim centrom Crne Gore ljubitelji klasične muzike i džeza biće u prilici da uživaju u nekoliko koncerata, ali i književnim večerima", kazao je Nikčević.

Petar Šundić, direktor "Bedem festa" najavio je trodnevnu muzičku manifestaciju čiji ovodišnji moto je "Srce kuca".

"Festival je odlična promocija Bedema i Nikšića, ali i Crne Gore, a tokom tri dana ljubitelji rokenrola biće u prilici da uživaju u koncertima 30 izvođača", kazao je Šundić.

Bonus video: