Policajci: Tokom protesta radili smo sve po zakonu

Bivši pomoćnik načelnika podgoričkog CB-a Jovica Rečević nije se ni danas pojavio u sudnici, jer mu sudski poziv nije uredno uručen
171 pregleda 7 komentar(a)
Marko Milačić i Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Marko Milačić i Boban Batrićević, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 02.09.2014. 13:50h

Policajci Veselin Vojinović i Srećko Madžgalj tvrdili su juče, u podgoričkom Osnovnom sudu, da je zamjenik komandanta za javni red i mir Darko Knežević prvo upozorio, a zatim i naredio demonstrantima koji su protestvovali 15. februara ove godine , da se sklone sa ulice, jer ometaju normalno odvijanje saobraćaja.

Novinaru “Monitora” Marku Milačiću, njegovom ocu, penzionisanom novinaru Dragoslavu-Dući Milačiću, portparolu Foruma 2010 Bobanu Batrićeviću i predstavniku Građanskog fronta sa Cetinja, Ninoslavu Kaluđeroviću, Ireni Delji, Danilu Mrvaljeviću, Miri i Milki Radević, Aljoši Turoviću i Bati Božoviću sudi se zbog nepostupanja po naredbi o udaljavanju, kada su ispred zgrade MUP-a mirno protestvovali zbog loše situacije u državi.

Policajci su ih, kako navode, nakon što nijesu postupili po naredbi priveli i dodali da su postupali po Zakonu o javnom redu i miru i Zakonu o policiji.

Odgovarajući na pitanje advokata Aleksandra Đurišića, Milačićevog branioca, Vojinović nije mogao da precizira kako su glasili upozorenje i naredba, jer je došao pet minuta prije intervencije.

Njegov kolega Madžgalj, koji je takođe na lice mjesta stigao pet minuta prije privođenja, tvrdio je i da ulica nije bila zatvorena za saobraćaj.

Nije se mogao izjasniti na pitanje advokatice odbrane Sanje Đurović, ko je rukovodio ovom akcijom, jer je tog dana, kako je rekao, bio raspoređen kao vođa sektora u zgradi centra bezbjednosti.

Bivši pomoćnik načelnika podgoričkog CB-a Jovica Rečević nije se ni danas pojavio u sudnici, jer mu sudski poziv nije uredno uručen.

Suđenje se nastavlja 23. oktobra za kada je planirano saslušanje ostalih svjedoka.

Bonus video: