Muković krajem godine za šampionski pojas

Član rožajskog kluba Univerzum sredinom maja je pred svojim navijačima pobijedio Mađara Balaša Roša i osvojio titulu profesionalnog prvaka svijeta u disciplini lou kik.
1 komentar(a)
Ažurirano: 02.09.2014. 12:48h

Crnogorski kik bokser Damir Muković kazao je danas da planira da do kraja godine podigne kilažu i bori se za titulu profesionalnog prvaka svijeta u kategoriji do 81 kilogram.

Trofejni borac zvanični je prvak svijeta u WKU federaciji, kategorija do 75, dok je do 72,5 kilograma bio prvak Evrope.

Član rožajskog kluba Univerzum sredinom maja je pred svojim navijačima pobijedio Mađara Balaša Roša i osvojio titulu profesionalnog prvaka svijeta u disciplini lou kik.

Godinu ranije pobijedom protiv Mađara Karolja Tota osvojio je pojas namijenjen profesionalnom prvaku Evrope u disciplini K1.

Muković je kazao da je juče počeo sa pripremama i da će ih odraditi u matičnom klubu.

“Trenažni proces odradiću u svom klubu, uz najboljeg trenera, mog oca Mersada Mukovića. Prije glavne borbe predstoji mi ona ne manje bitna, sa sponzorima”, rekao je Muković agenciji MINA.

On je kazao da je meč planiran za kraj novembra, kao i da bi uskoro trebalo da bude poznat termin i protivnik.

"U opticaju je solucija da meč bude održan u Luksemburgu, uz pomoć naših iseljenika koji žive tamo. Ipak, najrealnija je opcija da ponovo meč bude odrađen u Rožajama", rekao je Muković.

On je sedam puta bio prvak Crne Gore, dok je četiri puta bio najbolji u nekadašnjoj Državnoj zajednici.

Nekadašnji je vicešampion Balkana, osvajač je srebrne medalje na Svjetskom kupu, dok sa amaterskog prvenstva svijeta ima srebrno i bronzano odličje.

Muković je dio stručnog štaba rožajskog kluba, koji je posljednjih godina iznjedrio nekoliko osvajača medalja na evropskoim i svjetskim šampionataima.

Bonus video: