U čitaonici sve popunjeno

52 pregleda 1 komentar(a)
Čitaonica Radosav Ljumović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Čitaonica Radosav Ljumović, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 02.09.2014. 06:48h

Zbog početka školske godine i povećanog interesovanja za usluge ko je pruža, Narodna biblioteka “Radosav Ljumović”, od danas, počinje sa radom u dvije smjene.

Prema riječima direktora biblioteke Nebojše Burzanovića, svih 100 mjesta u opštoj čitaonici i 10 u čitaonici za periodiku su popunjeni.

"Usluge biblioteke mjesečno koristi između 1.500 i 2.500 građana. S obzirom na to da smo otvoreni za sve uzraste i socijalne grupe, pored studenata, posjećuju nas i naučni i stručni radnici – rekao je Burzanović.

U fondu biblioteke, kako je kazao, nalazi se veliki broj knjiga iz oblastiistorije, kulture, religije, književnosti...,zatim stručna literatura, beletristika, bestseleri.

"U prvoj polovini godine nabavljeno je 2.600 knjiga. Najvećim dijelom te knjige smo kupili, dok nam je manji broj poklonjen. Zbog različite estetske i sadržajne vrijednosti je dan dio poklonjenih knjiga ne možemo, po našim standardima i kriterijumima, unijeti u fondove, pa ih ustupamo školskim bibliotekama, rekao je Burzanović.

Prema njegovim riječima, biblioteka je uložila velike napore u nabavku časopisa i listova sa prostora bivše Jugoslavije. Mjesečno se izda više od 2.000 brojeva raznih novina i časopisa, dok čitaonicu periodike koristi oko 1.000 posjetilaca.

"Mogućnost besplatnog korišćenja Internet usluga mjesečno iskoristi 1.200 naših članova, a ovih dana očekujemo da se naši fondovi popune odgovarajućom lektirom kako bi i u tom segmentu zadovoljili potražnju korisnika", kazao je Burzanović.

Bonus video: