U OŠ "Vlado Milić" traže novo mjerenje koncentracije radona

U našoj školi nema pukotina, barem ne onakvih za koje bih ja smatrala da predstavljaju nekakvu opasnost da bi se nešto moglo desiti", rekla je direktorica OŠ "Vlado Milić"
105 pregleda 3 komentar(a)
OŠ Vlado Milić, Foto: Vesko Belojević
OŠ Vlado Milić, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 01.09.2014. 17:52h

Prvi dan školske godine otvorio je pitanje da li su škole u kojima je zabilježena povećana koncentracija radioaktivnog gasa radona sanirale podove i instalacije kako im je to preporučeno.

Iz Osnovne škole "Vlado Milić" u podgoričkom naselju Donja Gorica, kojoj su pored muzičke škole "Andre Navara" predložili remedijaciju kazali su da im niko od nadležnih nije saopštio rezultate mjerenja radona, niti im je rečeno šta konkretno treba da urade, prenosi TV Vijesti.

"Nakon izvršenih mjerenja, našoj školi nijesu poslati rezultati mjerenja i o svemu tome smo saznali iz medija", kazala je direktorica škole "Vlado Milić" Biljana Ćulafić.

Jedino što su dobili, kako su naveli, je uputstvo Ministarstva prosvjete da preduzmu sve što je potrebno.

"S obzirom da je škola prošle godine rekonstruisana i da je zaista u dobrom stanju ono što smo mogli da uradimo je da redovno provjetravamo, a to i inače činimo. U našoj školi nema pukotina, barem ne onakvih za koje bih ja smatrala da predstavljaju nekakvu opasnost da bi se nešto moglo desiti", rekla je Ćulafić.

Traže da se mjerenje ponovi.

Ukoliko novi rezultati potvrde stare tražiće da stručnjaci izađu da preciznim podacima, ali i konkretnim zahtjevima šta treba da urade.

U školi su ipak sigurni da su djeca bezbjedna i da će škola raditi u regularnim uslovima.

Bonus video: