Marko Huk želi u tešku kategoriju

Nakon što je pobjedom nad Italijanom Mirkom Larđetijem dokazao da je nenadmašan u kruzer kategoriji, Marko Huk želi rivale iz teške
1 komentar(a)
Ažurirano: 01.09.2014. 15:54h

Sjajni bokser "Zauerlenda", Muamer Hukić koji boksuje pod pseudonimom Marko Huk naglasio je danas da mu je potreban veći izazov u nastavku karijere od borbi u kruzer kategoriji.

Huk, koji je pobjedom nad Italijanom Mirkom Larđetijem odbranio titulu svjetskog prvaka u WBO verziji kruzer kategorije, želi da sa vlasnikom promoterske kuće Kale Zauerlendom razgovara o novom ugovoru.

"Gubim interesovanje za ovu kategoriju, polako mi nedostaje motivacije. Sada ću odmoriti od borbe i napornih priprema, a onda moram ozbiljno ramisliti o planovima za budućnost. U svakom slučaju želja mi je da boksujem u teškoj kategoriji", kazao je Huk.

Njemu ugovor sa "zauerlendom" ističe na kraju ove godine, ali čuvena njemačka promoterska kuća ne želi da se odrekne jednog od svojih najpopularnijih boraca.

"Huk će, ili braniti titulu kruzera u Americi, ili će preći u tešku kategoriju", objasnio je Kale Zauerlend, juasno stavivši do znjanja da će poštovati želje velikog šampiona.

A Huk se već oprobao u teškoj kategoriji i to kontroverznom odlukom sudija da 2012. godine dodijele pobjedu Rusu Aleksandru Povetkinu!

Bonus video: