Svjetska premijera filma “Ti imaš noć” na 75. Mostri

Ovo je prvi cjelovečernji film Salatića, koji je 2015. učestvovao na Festivalu u Veneciji s kratkim filmom "Dvorišta"
72 pregleda 0 komentar(a)
Ti imaš moć film, Foto: Indie-eye.it
Ti imaš moć film, Foto: Indie-eye.it
Ažurirano: 06.09.2018. 10:36h

Crnogorsko-srpski film "Ti imaš noć" reditelja Ivana Salatića imao je sinoć svjetsku premijeru u okviru 33. Nedjelje kritike na 75. Filmskom festivalu u Veneciji.

To je prvi cjelovečernji film mladog Salatića, koji je 2015. godine takođe učestvovao na Festivalu u Veneciji - kratkim filmom "Dvorišta" u okviru selekcije Horizonti.

Film "Ti imaš noć" započinje pričom o Sanji koja se, nakon što je napustila brod na kojem radi, zatiče u lučkom gradu Mediterana. Odatle odlazi natrag kući, vraćajući se poznatim ulicama u kojima polako nestaje sve što je voljela.

Dok radnici ostaju bez posla u brodogradilištu, barke prekrivene ciradama, razbacane svuda okolo, ostavljene su za neke bolje dane. Oluja uzima jedan život, Sanjin brat čeka noć u šumi, noć koja može promijeniti sve…

Uloge tumače: Momo Pićurić, Luka Petrone, Ivana Vuković, Jasna Đuričić, Boris Isaković i Marko Štibohar.

Direktor fotografije filma “Ti imaš noć” je Ivan Marković, montažerka Jelena Maksimović, scenografiju potpisuje Dragana Baćović, kostim Lidija Andrić, dizajn zvuka Jakov Munižaba, dok je miks zvuka uradio Nikola Medić.

Producenti filma su Dušan Kasalica i Jelena Angelovskiispred kuće “Meander film” iz Crne Gore, dok je srpski koproducent Stefan Ivančić ispred kuće Non-Aligned Films.

Film je realizovan uz podršku Ministarstva kulture Crne Gore, Filmskog centra Srbije i Doha Film Instituta, Opštine Herceg Novi, te Turističke organizacije Herceg Novi.

Bonus video: