Ispovijest mladića koji 17 godina brine o šizofreničnoj majci

"Ona misli da će stranice koje ispisuje spasiti svijet i razotkriti ogromnu zavjeru koju vode Dik Čejni, Ralf Najder, Tom Brokau i... Piter Dženings"
89 pregleda 3 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2014. 14:04h

Mladić čija majka pati od šizofrenije odlučio je da sa cijelim svijetom podijeli svoju i njenu zastrašujuću svakodnevicu. Jedan od korisnika društvene mreže Imgur, koji se potpisuje kao Tommygun27, od svoje 12. godine vodi računa o šizofreničnoj majci, čija se bolest ispoljava kroz hipergrafiju - kompulsivno pisanje.

"Ona misli da će stranice koje ispisuje spasiti svijet i razotkriti ogromnu zavjeru koju vode Dik Čejni, Ralf Najder, Tom Brokau i... Piter Dženings", piše ovaj čovjek, koji već 17 godina brine o majci.

"Posebno ne voli Ralfa Najdera i lanac brze hrane 7-11. Misli da su otrovali hranu kako bi ljudi postali usaglašeni i poslušni, kako bi mogli njima da preovladaju", nastavlja on svoju ispovijest.

"Ponekad se ušunjam kada nije tu i sklonim malo stvari kako bi bilo prostora. Ona apsolutno poludi ako pomisli da nešto nedostaje. Ali to se rijetko dešava", kaže on, dodajući da mama puni kosu za kesom ispisanih papira, a on ih krišom baca.

Svaki list je dimanzija 76 x 34 cm.

Iako njegova mama nikada nije bila agresivna prema njemu, djetinjstvo ovog mladića nije bilo lako. Morao je da donese puno teških odluka, a jedna od njih je bila i da je ne pozove na svoje vjenčanje. Rekao joj je da se oženio tek mjesec dana kasnije.

"110 blokova. Svaki sa po 100 strana. Ispisani sa svih strana, to je 22.000 stranica. Plus kese sa stranicama koje sam iznio, to je blizu 30.000. Na kraju je morala da se iseli, što se često dešava, i sve sam morao da bacim. Da nisam krišom oznosio po malo, gomila bi bila 4 puta veća", kaže on.

Kako kaže, prvi put kada joj je kupio televizor, ona ga je rastavila na komadiće. Nakon toga je zaključio da nema poente da se ljuti na nju, ali se odlučio za "nisko tehnološki pristup". Zato mami redovno kupuje blokove i razne olovke.

Galerija

Bonus video: