Pilot MUP-a pronađen mrtav

Ilić je vodio avio-helikoptersku jedinicu MUP-a i učestvovao u brojnim spasilačkim akcijama tokom vremenskih nepogoda koje su posljednjih godina pogađale Crnu Goru
228 pregleda 0 komentar(a)
Pilot MUP, Slavko Ilić, Foto: Savo Prelević
Pilot MUP, Slavko Ilić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.08.2014. 15:40h

Pilot Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Slavko Ilić (53) rano jutros pronađen je mrtav u "hameru" na parkingu kod zgrade "Vektre" u Podgorici, umro je najvjerovatnije od posljedica srčanog ili moždanog udara, preliminarni su nalazi obdukcije.

Policija je na licu mjesta obavila uviđaj.

Ilić je pronađen na zadnjem sjedištu "hamera", sa licem okrenutim na dolje. Tijelo nastradalog prevezeno je u Klinički centar na odjeljenje patologije.

Ilić je vodio avio-helikoptersku jedinicu MUP-a i učestvovao u brojnim spasilačkim akcijama tokom vremenskih nepogoda koje su posljednjih godina pogađale Crnu Goru.

Upravljao je podjednako dobro helikopterom i malim avionom.

Jedna od najznačajnijih akcija, u kojoj je Ilić učestvovao, bila je spasavanje putnika iz zavejanog voza u sniježnim nametima kod stanice Trebješica, u februaru 2012. godine. Evakuisani putnici su tada malim helikopterom dovođeni troje po troje na Bioče, odakle su kombijem prevoženi u Podgoricu.

Akciju je otežavao snijeg i električni kablovi pod naponom, zbog kojih veći helikopter nije mogao da priđe putnicima, do kojih je prethodno došla Posebna jedinica policije, koja je takođe dala veliki doprinos u spasavanju putnika.

Ilić je na novosadskom aeromitingu prošle godine oduševljavao publiku sa malim avionom pod nazivom "Fire boss", kojim je doletio iz Crne Gore.

Bonus video: