Pet znakova da je vašoj vezi istekao rok trajanja

Vrlo često jedan, ili oba partnera u jednom trenutku dožive poziv stvarnosti i shvate da intimnosti jednostavno više nema, urpkos emocijama koje imaju
4 komentar(a)
Ažurirano: 31.08.2014. 08:06h

Postoje situacije kada uprkos trudu i tome što i dalje postoje emocije treba znati da je s vezom gotovo. I tada je najbolje okončati je, za vaše ali i partnerovo dobro.

Vrlo često jedan ili oba partnera u nekom trenutku dožive poziv stvarnosti i shvate da ljubavi ili intimnosti koja je nekada postojala u njihovoj vezi, jednostavno više nema. Iako smo svi mi bića navika i lako se ušuškamo u neko stanje, koliko god bilo teško prekinuti sa starim navikama i partnerom, prekidi su nešto do čega mora da dođe.

Evo nekoliko surovih dokaza da je došao trenutak za rastanak:

Više nema seksa

Svi smo mi fizička bića, željeli to da priznamo ili ne. Iako seks ne bi smio niti trebalo da bude i temelj veze, veoma je bitan način povezivanja para. Jednom kad seks nestane, jako je teško ostvariti ljubavnu povezanost isključivo na platonskoj osnovi.

Manje vremena zajedno

Izuzevši poslovna putovanja, ako shvatite da ste sve češće razdvojeni zbog ličnog izbora, vaša veza je u ozbiljnom padu. Ako većinu vremena radije provodite s prijateljima nego s partnerom, vrijeme je da razmislite o situaciji.

Odbijate komunikaciju

Kada imate problema na poslu i radije nazovete najboljeg prijatelja nego partnera ili ste upravo pročitali nešto smiješno i to ćete prije podijeliti sa majkom nego sa partnerom, gubite jedan od najvažnijih djelova vaše veze.

Zamrla komunikacija se teško oživljava.

Stalno se svađate

Od bitnih stvari kao što je odlučivanje o tome jeste li spremni za djecu, do trivijalnih kao što je koliko će ko jaja za doručak, ako je sve okidač za žustru raspravu od koje vas poslije boli želudac, to nije vrijedno vašeg zdravlja. Život je prekratak da biste ga proživjeli s povišenom tonom.

Nema nježnosti

Velika je razlika između iskazivanja nježnosti i seksa. Nježnosti su mali znakovi fizičke privrženosti i ljubavi; držanje za ruke, poljupci kad se sretnete ili rastajete i slično.

Kad više ne želite da kžete partneru 'volim te' ili ako to činite automatski, umjesto iz srca, vašoj vezi je odzvonilo.

Ako ste se u ičemu od navedenog prepoznali, budite iskreni i razmislite o tome da je možda stvarno pravo vrijeme da se vi i vaš partner raziđete.

To je tužno, ali je tako

Galerija

Bonus video: