Devet godina bola, tuge i agonije zbog nepravde

Apelacioni sud Crne Gore zakazao je za 12. septembar suđenje optuženima za ubistvo
50 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 30.08.2014. 10:17h

Jutros u 00,45 časova u podgoričkom naselju Tološi, porodica i prijatelji inspektora MUP-a Crne Gore Slavoljuba Slavka Šćekića, paljenjem svijeća odali su poštu na mjestu gdje je ubijen prije devet godina na svega 20-tak metara od praga porodične kuće.

Slavica Šćekić, sestra pokojnog izjavila je „Vijestima“ da je prošlo devet godina od mučkog ubistva.

„Devet je godina bola, tuge i agonije zbog nepravde. Devet godina je od kako porodica trpi i nemoćno posmatra na nesavjestan rad državnih institucija kao i na izrečene nezakonite sudske odluke. Zbog izrečenih nezakonitih sudskih presuda, ponovo smo na početku, i šta više bez trunke nade da će krivci biti osuđeni. Devet je godina od kako državne institucije obmanjuju porodicu, kao i javnost. Ipak, bez obzira kroz kakvu golgotu prolazimo svih ovih devet godina, ponosni smo što je naš Slavoljub svojim likom i djelom zaslužio da ga sa velikim poštovanjem i uvažavanjem pominju svi časni i pošteni građani Crne Gore“, navela je Slavica Šćekić.

Apelacioni sud Crne Gore zakazao je za 12. septembar suđenje optuženima za ubistvo Slavoljuba Šćekića, inspektora MUP-a Crne Gore.

Prethodno je ovaj sud kao neosnovan odbio zahtjev Saše Borete, okrivljenog za podstrekavanje na ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića, za izuzeće sudije Zorana Smolovića.

Vrhovni sud Crne Gore je u maju ove godine ukinuo presudu Apelacionog suda osuđenima za ubistvo inspektora Šćekića, koji je potvrdio presudu podgoričkog Višeg suda optuženima za ubistvo policijskog inspektora Slavoljuba Šćekića.

Saša Boreta i Ljubo Bigović, osuđeni su na po 30 godina zatvora, jer su kao organizatori podstrekli na ubistvo policajca. Ljubo Vujadinović i Milan Šćekić zvani Čila, takođe su osuđeni na po 30 godina. Čila Šćekić je iz heklera 30. avgusta 2005. ubioi nspektora, a Vujadinović ga je nedaleko čekao u automobilu. Boreta i Bigović osuđeni su i za podmetanje eksplozivnih naprava u hotelu “Splendid” u Bečićima u junu i julu 2005.godine, kao i za pokušaj reketiranja suvlasnika tog hotela Žarka Radulovića.

Baranin Alan Kožariz Bara osuđen je na šest godina i 10 mjeseci, zbog podmetanja eksplozija na hotel Splendid. Prema navodima prvostepene presude, inspektor Šćekić je istraživao napadače i podmetače eksplozivnih naprava na hotel Splendid, kada su otkrili da je to radio Kožar. Nakon toga, Boreta i Bigović podstrekavali su Vujadinovića i Čilu Šćekića da izvrše ubistvo.

Bonus video: