Identifikovane 23 osobe osumnjičene za nerede na utakmici

Navijači Sutjeske su pokušali nasilno nda uđu na tribinu stadiona Mladosti
53 pregleda 0 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.08.2014. 17:02h

Podgorička i nikšićka policija identifikovale su 23 lica iz Nikšića koja se sumnjiče da su izazivala nerede i napala policijske službenike 27. avgusta u Podgorici, prije početka utakmice FK Mladost i FK Sutjeska.

Kako je saopšteno iz Uprave policije, područnom organu za prekršaje biće podnijet zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv 20 lica.

"Osnovni državni tužilac u Podgorici će se izjasniti da li u postupcima preostala tri lica, za koja se sumnja da su napala i povrijedila policijske službenika, ima elemenata bića krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti“, saopšteno je iz Uprave policije.

U ovom događaju je povrijeđeno sedam pripadnika CB Podgorica. Njima je medicinska pomoć pružena u Urgentnom bloku Kliničkog centra u Podgorici, gdje je konstatovano da su zadobili lakše tjelesne povrede.

"S obzirom da se očekivao organizovan dolazak navijača – tzv. Vojvoda iz Nikšića, preduzete su aktivnosti na bezbijednom odvijanju utakmice, kao i organizovani prihvat, obezbjeđenje trase kretanja i bezbjedan dolazak pomenute navijačke grupe do stadiona FK Mladost“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Neposredno pred početak utakmice u Podgorici, navijači Sutjeske su pokušali nasilno nda uđu na tribinu stadiona.

U toj namjeri ih je spriječila redarska služba, koja je zatražila pomoć policijskih službenika.

Grupa navijača je, nakon upozorenja i naređenja da prestanu sa narušavanjem javnog reda i mira, pokušala da se fizički obračuna sa policajcima koji su se nalazili u kordonu, a potom ih napala kamenicama, bakljama i suzavcima.

Policijski službenici su se branili upotrebom fizičke snage i palica.

"Po završetku fudbalske utakmice, policijski službenici su ih bezbjedno i bez incidenata sprovelli na teritoriju nadležnosti CB Nikšić“, piše u saopštenju.

Naknadnim pretresom dva vozila nikšićkih registarskih oznaka, policija je pronašla i oduzela drvenu bejzbol palicu, metalnu cijev, plastičnu cijev, metalni ključ, palicu na izvlačenje i dvije baklje.

Bonus video: