bivši kumovi

Kovačevići traže da se sasluša Spičanović: Neka pomogne policiji

"Saslušanjem neka odagna sumnje koje je kontradiktornim izjavama prouzrokovao..."
803 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 29.08.2014. 15:02h

Podgoričanin Srđan Kovačević, pozvao je juče nadležne u tužilaštvu i policiji da ispitaju Aleksandra Spičanovića, koji je prethodno iznio teške optužbe na račun njegovog brata Mrđana, bivšeg policijskog inspektora.

Srđan Kovačević je rekao da Spičanovića moraju saslušati, nakon što je javno saopštio da zna da se Mrđan zamjerio mnogima i da tu treba tražiti razlog paljenja lokala u vlasništvu porodice Kovačević.

Kazao je da bi ispitivanje Spičanovića možda moglo da pomogne u toj istrazi.

"Danas je 'Vijestima' izjavio da ga Mrđan ne zanima ni u kom smislu. S obzirom na situaciju u kojoj su se našli on i Mrđan, s obzirom na njihov odnos, očekivano je da je gospodin Spičanović izjavu dao sa ciljem da blati obraz mog brata. Ono što je našoj porodici bitno, jeste činjenica da je Spičanović vašem listu rekao da ima saznanja ko bi mogao da pali naš poslovni prostor. Zbog toga, pozivamo tužilaštvo i policiju da saslušaju gospodina Spičanovića, ne bi li njegova saznanja pomogla istrazi", kazao je Kovačević.

Bivši kumovi Mrđan Kovačević i Spičanović u sukobu su godinama, koji je kulminirao pucnjavom u oktobru 2012. godine, nakon koje bivši inspektor izdržava dvogodišnju kaznu zbog pokušaja ubistva Spičanovića.

Nakon što je i posljednjem zakupcu lokala porodice Kovačević podmetnuta bomba pod automobil, porodica je, između redova, saopštila kako sumnjaju da se iza svega krije Spičanović.

Dva dana kasnije, “Vijestima” se javio Spičanović, negirajući da ima bilo kakve veze sa tim nedjelom.

On je tada rekao da se njegov bivši kum “zamjerio mnogim ljudima”, koji mogu biti odgovorni za napade na prethodne zakupce i posljednje paljenje vozila Milačića.

Novinaru je ispričao o brojnim nezakonitim poslovima kojima se navodno bavio Mrđan Kovačević, naglašavajući da ovaj nije. “Ako svoja saznanja, Spičanović kaže tužiocu, pomogao bi i sebi, jer bi odagnao sumnje porodice Kovačević, koje je prouzrokovao kontradiktornim izjavama”, rekao je juče Srđan Kovačević.

Problem su prijave ili dug?

Kovačević je rekao da njegova porodica sumnja da je Spičanović povezan sa napadima, jer je ovaj svojevremeno u tužilaštvu izjavio da je u sukobu sa Mrđanom, "jer ga cinkari kolegama i smješta mu krivične prijave".

“A potom je u Višem sudu promijenio iskaz i rekao da mu Mrđan i drugi inspektori duguju desetine hiljada eura, koje neće da mu vrate i da je samo zbog toga sa Mrđanom u svađi”, kazao je Srđan Kovačević.

Galerija