Spičanović odgovorio Kovačeviću: Da je pošten, ne bi mu palili lokal

“Znam zašto je maknut sa posla, šta je uradio sa službenim autom i mnoge druge stvari..."
1600 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Spičanović, Foto: Luka Zeković
Aleksandar Spičanović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 28.08.2014. 20:00h

Podgoričanin Aleksandar Spičanović, kazao je juče “Vijestima” da nema nikakve veze sa podmetanjem eksploziva pod automobil Igora Milačića, prije nekoliko dana u Dalmatinskoj ulici u Podgorici.

Milačić zakupljuje lokal kod porodice Kovačević, zbog čega mu od aprila nepoznate osobe prijete i poručuju da napusti “objekat koji je pod sporom”.

Slično su prolazili i prethodni zakupci tog lokala, a Kovačevići su nedavno javno rekli kako sumnjaju da kompletna ta ujdurma ima veze sa dugogodišnjim sukobom koji njihov član porodice Mrđan Kovačević ima sa bivšim kumom - Spičanovićem.

Reagujući na te tvrdnje, Spičanović je novinaru “Vijesti” kazao da se njegov bivši kum i nekadašnji policijski inspektor Mrđan, “zamjerio mnogim ljudima, koji mogu biti odgovorni za te napade i posljednje paljenje vozila Milačića”.

On je pričao o brojnim nezakonitim poslovima kojima se navodno bavio Mrđan Kovačević, ali za ta djela bivši policajac nikada nije bio ni osumnjičen.

"Sin Momčila Kovačevića, Mrđan - nije cvećka i njegova porodica ne može da se čudi odakle bi neko mogao da mu zapali lokal i napada zakupce. Ima dosta ljudi kojima se zamjerio u Albaniji i Srbiji... Meni ponajmanje. Takođe, nemam nikakve veze sa njegovim prebijanjem u Beogradu i ne zanima me ni u kom smislu", rekao je Spičanović.

Dodao je da i on ima razne sumnje s obzirom na stvari koje je Mrđan Kovačević radio u ranijem periodu, dok je bio zaposlen kao policajac, a koje se kose sa zakonom.

"Znam zašto je maknut sa posla, šta je uradio sa službenim vozilom i mnoge druge stvari, zbog kojih nije ni čudo zašto je pretučen u Beogradu i zašto uništavaju imovinu njegove porodice i zakupaca. Da je pošteno živio, to mu se sigurno ne bi dešavalo", kazao je Spičanović.

Mrđan Kovačević u spuškom zatvoru izdržava dvogodišnju kaznu zbog pokušaja ubistva Spičanovića u oktobru 2012. On je tada ispalio dva hica prema Spičanoviću, ali niko nije povrijeđen.

Policiji je objasnio da je tada branio svoj život i da je samo bio brži od kuma, koji se navodno mašio za pištolj.

Mrđanov brat, Srđan Kovačević, ispričao je nedavno “Vijestima” hronologiju zastrašivanja zakupaca njihovog prostora u Ulici 13. jula.

"Prije Milačića, B. B. je na tom mjestu otvorio piceriju 'Oto' i takođe mu je prijećeno, a onda je picerija jedne noći zapaljena. Prijetili su i skoro svakom sljedećem zakupcu. Kada je M.B. otvorio butik opreme za bebe, stalno su ga zastrašivali. Dva puta su palili poslovni prostor dok je on bio zakupac, na kraju su mu, pošto nije želio da izađe iz našeg lokala, zapalili automobil, u garaži zgrade u Dalmatinskoj ulici", ispričao je Srđan Kovačević.

Bonus video: