Nakon Da Vinčijevog koda i Anđela i Demona, snima se i film Inferno

U pitanju je treći film u nizu ekranizovanih djela Dena Brauna, koji je počeo Da Vinčijevim kodom 2006. godine
132 pregleda 0 komentar(a)
Tom Henks, Foto: Screenshot
Tom Henks, Foto: Screenshot
Ažurirano: 27.08.2014. 15:07h

Producentske kuće Sony Pictures i Imagine Entertainmnet potvrdile su da u aprilu naredne godine počinju snimanje filma Inferno, baziranog na istoimenoj knjizi Dena Brauna.

U pitanju je treći film u nizu ekranizovanih djela Brauna, koji je počeo Da Vinčijevim kodom 2006. godine.

Portal Deadline.com piše da su producenti već napravili dogovor da glumac Tom Henks nastavi ulogu iz prethodna dva filma snimana po djelima Dena Brauna, koji tumači lik harvardskog simbologa Roberta Langdona. Film će režirati Ron Haurd i Brajan Grejzer dok će scenario adaptirati Dejvid Kep.

Inspiracija za roman Inferno, Braunu je bio Danteov “Pakao”.

Dok su mu riječi "Traži pa ćeš naći" odjekivale u glavi, Langdon se budi u bolničkom krevetu, ne sjećajući se gdje je ili kako je tu dospio. Usto, ne može objasniti porijeklo predmeta pronađenog među njegovim stvarima.

Pomažući se, kao vodičem, stihovima Danteovog epskog remek-dela Pakla, on i Siena Bruks moraju dešifrovati niz kodova duboko zakopanih u unutrašnjosti nekih od najslavnijih umjetničkih djela renesanse – kipova, slika, zgrada – i pronaći odgovore na zagonetku koja će im, moguće, pomoći, spasiti svijet od stravične prijetnje...

"Inferno je Braunov dosad najsnažniji i najizazovniji roman, triler trke s vremenom koji će vas zgrabiti prvom stranicom i neće puštati sve dok ne zatvorite knjigu", piše u recenziji knjige.

Slične priče Braun je ispričao i u Da Vinčijevom kodu i Anđelima i demonima, koji su takođe doživjeli ekranizaciju.

Bonus video: