Mrvaljević na startu protiv Pavlinića

Bolji iz duela Mrvaljevića i Pavlinića u drugom kolu sastaće se sa uspješnijim iz borbe između Meksikanca Hermana Ajale i Uzbekistanca Šasoda Sobirova
3 komentar(a)
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Srđan Mrvaljević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 27.08.2014. 11:31h

Najbolji crnogorski džudista u prvom kolu Svjetskog prvenstva u Čeljabinsku boriće se sjutra protiv Novozelanđanina Ivice Pavlinića.

Mrvaljević će se takmičiti u kategoriji do 81 kilogram, u kojoj je prijavljeno 64 takmičara.

Bolji iz duela Mrvaljevića i Pavlinića u drugom kolu sastaće se sa uspješnijim iz borbe između Meksikanca Hermana Ajale i Uzbekistanca Šasoda Sobirova.

Mrvaljević je, komentarišući žrijeb, kazao da je on mogao biti i bolji, navodeći da se nekada i najveći rezultati postižu kada je teško od početka.

“Pavlinića sam pobijedio u Diseldorfu, ali je dosta napredovao i sada je 14. na Svjetskoj rang listi, dok sam ja tek 30. Ukoliko ga prođem čeka me Uzbekistanac, a oni su tradicionalno neugodni i veoma jaki. U slučaju da prođem dva kola za ulazak među osam najboljih sastao bih se sa najboljim Japancem Takanorijem Nagaseom, koji je svoju superiornost pokazao na Gren slemu u Tokiju pobijedivši prvaka i vicešampiona svijeta u istom danu i glatko bio prvi", rekao je Mrvaljević.

On je kazao da je u njegovoj grupi i Gruzijac Avtandili Črikišvili dvostruki prvak Evrope i trenutno prvi na Svjetskoj rang listi.

"Biće teško, ali imam svoje prednosti i kvalitete koji mi se jako dopadaju i probaću svakoga da pobijedim. Srećan sam što sam dio velike svjetske scene i jedva čekam da takmičenje počne", rekao je Mrvaljević.

On je jedini predstavnik Crne Gore na šampionatu svijeta.

Bonus video: