Duško Šarić: Darka i mene ne interesuje Moca

“Evidentan je, u tekstovima objavljenim u Vašem listu, kontinuitet grubog ataka na mojeg brata i mene, na integritet naše porodice, lični i porodični mir”
84 pregleda 14 komentar(a)
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Duško Šarić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 27.08.2014. 16:34h

Pljevljak Duško Šarić, saopštio je da ni on, ni njegov brat Darko nijesu imali pretenzija da zakupe kafe bar “Moca” na ulazu u kotorski Stari grad.

“Istina je da ni moj brat Darko, ni ja nikakvih pretenzija i interesa nismo imali, niti imamo za zakupljivanje kafe bara 'Moca'. Takođe, ni na koji način nismo povezani, niti smo poslali grupu momaka u Kotor prilikom predaje tenderske dokumentacije”, saopštio je Duško Šarić.

“Vijesti” su, pozivajući se na nezvanične izvore iz policije, napisale da braća Šarić stoje iza jedne od dvije ponude dostavljene za zakup tog popularnog kotorskog lokala.

Duško Šarić reagovao je na tekstove, u kojima piše da grupa muškaraca, koja je do Direkcije za izgradnju Kotora dopratila dostavljačicu ponude Marijanu Vukčević, zastupa interese braće Šarić.

“Zajednički imenitelj sadržine oba teksta i kontekst u kojem je to navedeno, ima izričito karakter insinuacija i to u najgorem etimološkom aspektu... Manipulisali ste činjenicama, a samim tim i čitaocima, jer je to saopštenje sa stanovišta istine, najobičnija i potpuna izmišljotina.

Istina je, da ni moj brat Darko, ni ja nikakvih pretenzija i interesa nismo imali, niti imamo, za zakupljivanje kafe bara 'Moca'. Takođe, ni na koji način nismo povezani, niti smo poslali grupu momaka u Kotor prilikom predaje tenderske dokumentacije, što pouzdano ukazuje da je svrha Vaših tekstova - isprazni senzacionalizam, što dominantno karakteriše sve elemente predmetnih tekstova.

Taj nivo 'profesionalnosti', kada se pozivate jedino na nezvanične informacije, će nesumnjivo uvjeriti svakog čitaoca u Vaš neskriveni motiv - da kao sredstvo koristite ličnost mojeg brata i moju- te njegovu fotografiju, kako biste uvjerili javnost o navodno našoj spremnosti da i brutalnim sredstvima (prinudom i dr.) ostvarimo naš interes, koji apsolutno nije postojao.

Evidentan je, u tekstovima objavljenim u Vašem listu, kontinuitet grubog ataka na mojeg brata i mene, na integritet naše porodice, lični i porodični mir, bez iole skrupula, ne prezajući da difamirate cijelu našu porodicu, a da pri tom elementarno ne uvažavate, da su te vrijednosti zaštićene moralnim i građanskim zakonima, Ustavom i međunarodno-pravnim dokumentima u domenu zaštite ljudskih prava i sloboda. Istovremeno Vam zbog navedenog upućujem, jer ste postali poligon beskrupuloznog medijskog iživljavanja kada je u pitanju porodica Šarić, da ćemo preduzeti sve mjere i koristiti sva prava utemeljena u zakonima i u Ustavu, kako bismo zaštitili od Vas integritet naše porodice”, piše u reagovanju Duška Šarića.

Bonus video: