Osumnjičeni za bombaški napad na Cetinju braniće se sa slobode

Andrija Ivanović je uhapšen 22. avgusta zbog bombaškog napada u kojem je uništeno pet automobila
54 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 17:44h

Istražni sudija ukinuo je pritvor Cetinjaninu Andriji Ivanoviću, osumnjičenom da je krajem jula aktivirao i bacio ručnu bombu na auto plac “Autoventura” u tom gradu.

Ivanović je uhapšen 22. avgusta zbog bombaškog napada u kojem je uništeno pet automobila.

U tadašnjem saopštenju policije pisalo je da je hapšenje uslijedilo nakon aktivnosti koje su njeni službenici preuzeli u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra.

Inspektori su nakon eksplozije otišli u mjesto Vrela, na magistralnom putu Cetinje - Budva, i sa autoplaca, koji je u vlasništvu Marka Kokotovića izuzeli tragove i predmete sa lica mjesta i poslali na vještačenja u Danilovgrad.

Na licu mjesta, prema nezvaničnim informacijama iz policije, pronađena je kašika od bombe, na kojoj se nalazio DNK Ivanovića.

“Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog lica. O događaju je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je kvalifikovao krivično djelo.

Cetinjanin Taso Jovanović početkom ovog mjeseca kazao je “Vijestima” da je on bio meta bombaškog napada, zbog kojeg je osumnjičen Ivanović.

“Gađali su moj auto, nijesu ga pogodili. Bomba se odbila i nekoliko auta mog prijatelja je uništeno. To policija zna, a i cijelo Cetinje”, rekao je tada Jovanović.

Bonus video: