Auto-mafija turisti očerupala BMW

Sve indicije govore da je riječ o dobro organizovanoj grupi, koja na cijelom crnogorskom primorju krade skupe automobile
443 pregleda 18 komentar(a)
Ažurirano: 26.08.2014. 06:27h

Budvanska policija na tragu da razotkrije članove auto mafije nakon što su juče u grbljanskom selu Poljice pronašli luksuzni automobil BMW 5, čija je krađa prijavljena u srijedu veče.

Dijelom očerupano vozilo policajci su pronašli na seoskom putu nadomak Jaza, a inspektori vjeruju da će im u istrazi pomoći nalazi Forenzičkog centra nakon što dio djelova sa ukradenog automobila pošalju na analizu.

Skupocjeno vozilo pripada njemačkom državljaninu N. T.

Turista koji je sa porodicom došao na odmor, automobil je, kako je ispričao tokom prijavljivanja krađe, parkirao ispred takozvane Crvene zgrade u centru Budve.

Njemački državljanin tada je objasnio da je BMW parkirao oko 19 časova ispred ulaza u zgradu, ali da ga tu nije zatekao ujutru, kada se spremao da sa familijom ode na plažu.

Inspektori vjeruju da su kradljivci osujećeni u namjeri da potpuno ogole vozilo, jer su, prije nego je pronađeno, sa njega skinuti farovi i štopovi.

Sve indicije govore da je riječ o dobro organizovanoj grupi, koja na cijelom crnogorskom primorju krade skupe automobile, a zatim ih rasklapa u prodaje u djelovima.

Automobil je juče popodne dopremljen na službeni policijski parking, ispred zgrade budvanskog Odjeljenja bezbjednosti.

Vlasnik je potom obaviješten da je vozilo pronađeno.

I prethodnih godina, u špicu sezone dešavale su se krađe automobila.

U avgustu 2011. godine, uhapšena je organizovana petočlana grupa koja je, prema prikupljenim dokazima, bila optužena za krađu osam skupocjenih automobila.

I tada su na meti najčešće bili njemački automobili - “golf”, BMW, “pasat”...

Iz policije je tada nezvanično saopštavano da vjeruju da se većina ukradenih vozila prebacuje na sjever države, gdje su sa njih uzimani djelovi ili su preprodavani.

Galerija

Bonus video: