Tutinac izručen: 1991. sa još dvoje provalio u stan u Njemačkoj, udarali palicama...

"Osumnjičeni su, sumnja se, ukrali nekoliko vrijednih stvari i pobjegli u nepoznatom pravcu pritom ostavili oštećene u kući životno ugrožene"
56 pregleda 0 komentar(a)
Izručenje, Foto: Shutterstock
Izručenje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 14:32h

Interpol Podgorica danas je izruči iz Crne Gore u Njemačku S.J. (50) iz Tutina koje se potraživao po potjernici koju je raspisao NCB Interpol Visbaden radi obezbjeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio pokušaj ubistva, saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da se sumnja da je S.J, 3. juna 1991. godine u Njemačkoj sa još dvije osobe provalio u stan starijeg bračnog para.

"Kako bi nesmetano izvršili premetačinu stana, osumnjičeni su oštećene onesposobili, na način što su ih, kako se sumnja, upotrebom drvene palice udarili u predjelu glave, kojom prilikom su ova dva lica izgubila svijest. Osumnjičeni su, sumnja se, ukrali nekoliko vrijednih stvari i pobjegli u nepoznatom pravcu pritom ostavili oštećene u kući životno ugrožene. S.J. je uhapšen na našoj teritoriji nakon čega mu je sudija za istragu nadležnog suda odredio ekstradicioni pritvor u kojem se nalazio do izručenja odnosno do danas", zaključuje se u saopštenju Uprave policije

Bonus video: