MALI TRIKOVI

Američki vojnici imaju tehniku da brže utonu u san i izgleda da radi

Independent piše da ovaj metod za uspavljivanje može da pomogne svakome da posle šest nedelja vježbanja zaspi za manje od dva minuta
125 pregleda 2 komentar(a)
spavanje, Foto: Shutterstock
spavanje, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 05.09.2018. 16:14h

Smirivanje uma je najvažniji faktor da bi vam san brzo "došao na oči". Ukoliko uveče ležite u krevetu satima i bezuspješno pokušavate da zaspite, isprobajte tehniku američkih vojnika uz koju ćete zaspati za samo dva minuta.

Ova metoda uključuje svesno opuštanje mišića i upotrebu tehnike disanja.

Prije svega opustite mišiće lica, uključujući jezik, vilicu i mišiće oko očiju. Posle toga spustite ramena što je niže moguće i opustite obije ruke.

Zatim udahnite, opustite grudi i na kraju opustite noge (počnite od butina i opuštajte mišić po mišić niz nogu).

Kada opustite tijelo, počnite da radite na umu i očistite ga od razmišljanja tako što ćete zamisliti da ležite u kanuu u mirnom jezeru ili da ste ušuškani u baršunastoj visećoj mreži u potpuno zatamnjenoj sobi. Ukoliko to ne uspe, pokušajte sebi da govorite "Ne misli, ne misli, ne misli".

Independent piše da ovaj metod za uspavljivanje može da pomogne svakome da posle šest nedelja vježbanja zaspi za manje od dva minuta.

Tajna metoda američkih vojnika prvi put je opisana 1981. godine u knjizi "Opusti se i pobedi: Pobednički nastup" (Relax and Win: Championship Performance), prenosi B92.