Kolašinac reagovao na tvrdnju policajaca: Gdje su turisti koji su me tukli?

Neđeljko Moračanin reagovao zbog tvrdnji policajaca iz Kolašina, koji su naveli da je povrede zadobio u tuči u gradu
145 pregleda 15 komentar(a)
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Neđeljko Moračanin, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.08.2014. 10:22h

Kolašinac Neđeljko Moračanin (27), koji tvrdi da je brutalno pretučen u gradu i stanici policiji, reagovao je juče na tvrdnje policajaca Radojice Popovića i Mladena Leba Boškovića, koji navode da su “žrtve njegovih laži i medijske hajke”.

Njegovo reagovanje “Vijesti” prenose u cjelini.

“Saopštenjem od 23. avgusta mislio sam da je stavljena tačka na moje obraćanje medijima. Međutim, zbog neistinitih tvrdnji koje su iznijeli policajci Popović i Bošković prinuđen sam na još jedno obraćanje. Ujedno ovom prilikom želim da kažem da će biti moje posljednje i da želim da prepustim na miru državnim organima da odrade svoj posao. Eventualno sljedeće obraćanje može biti samo posljedica pokušaja zastrašivanja ili prijetnji po moj život.

Pomenuti policajci tvrde da su od svjedoka D. Z., V. M. i M. B. dobili informacije da je došlo do fizičkog sukoba između mene i grupe turista i da sam tom prilikom zadobio veliki broj povreda, koje su kasnije uočili na meni. Na ove tvrdnje imam sljedeća pitanja:

Zašto u svojim zabilješkama nisu upisali ta svoja saznanja, o mom sukobu sa grupom turista?

Zašto na osnovu tih saznanja od pomenute trojice svjedoka nisu krenuli u potragu za tim licima, ako su kao što tvrde na meni vidjeli mnogobrojne povrede?

Zašto niko od pomenutih svjedoka u svojim izjavama ne navodi grupu turista?

Vaše tvrdnje da sam se obračunao sa grupom turista, a zatim tako povrijeđen nasrnuo na četvoricu pripadnika Interventne jedinice i da sam im tom prilikom pružio izuzetno jak otpor, toliko jak da su me oni upotrebom palica jedva savladali, neka javnost procijeni”, naveo je.

Prvi nalaz danas na stolu ministra

Prvi nalaz Uprave policije o tome jesu li policajci iz Kolašina Radojica Popović i Mladen Lebo Bošković tukli vezanog sugrađannina Neđeljka Moračanina, biće danas na stolu ministra Raška Konjevića.

Ministar je zadužio direktora UP Slavka Stojanovića da u roku od tri dana utvrdi jesu li Popović i Bošković prekoračili ovlašćenja te da li su prenaglili prilikom stavljanja lisica, ali i upotrebe palice.

Preliminarni rezultati ukazuju da će nalaz UP biti potpuno drugačiji od onog, koji su u sjedište policije poslali načelnik i pomoćnik Milorad Šuković i Vanja Miletić, koji su pokušali da zataškaju bruku u OB Kolašin.

Kada je bilo jasno da je bilo prekoračenja, Šuković i Miletić su smijenjeni još u petak, a doskorašnji načelnik u reagovanju je naveo da je to odluka “kombi partije”.

Istragom u Kolašinu se bave i inspektori Unutrašnje kontrole.

Bonus video: