Hamilton: Rozberg me je namjerno udario

Rozberg je beskompromisno krenuo u obračun sa Crnim Biserom i na početku 2. kruga ga udario prednjim krilom u zadnji lijevi točak
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Luis Hamilton, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.08.2014. 18:45h

U sezoni apsolutne dominacije Mercedesa, jedan čovjek bi mogao da iskoristi očajne odnose Nika Rozberga i Luisa Hamiltona i profitira - Danijel Rikardo je na Velikoj nagradi Belgije stigao do treće pobjede u karijeri, ali je za to „najzaslužniji” Rozberg.

Lider šampionata je krenuo sa pol-pozicije, ali su ga odmah pretekli Hamilton i Sebastijan Fetel, koji je greškom odmah omogućio zemljaku da dođe iza klupskog kolege.

Rozberg je beskompromisno krenuo u obračun sa Crnim Biserom i na početku 2. kruga ga udario prednjim krilom u zadnji lijevi točak. Britancu je pukla guma, a kako je do boksa ostalo previše, jer je staza u Spa Frankoršanu najduža u karavanu (7.004 metra), bilo je jasno da je od borbe za pobjedu nema ništa. Što je najgore od svega, Njemac je namjerno to uradio!

- Sada smo imali sastanak oko toga i rekao je da je to uradio namjerno. Rekao je da je to uradio namjerno - ponovio je sa izrazom čuđenja Hamilton nakon trke.

- Rekao je da je mogao da izbjegne sudar, ali da je to uradio da bi nešto dokazao. Ne morate da vjerujete meni, pitajte Tota Volfa ili Padija Loua - ljutito je poručio Hamilton.

Bonus video: