Od 26. avgusta uz "Vijesti" - knjiga "Gozba za vrane I dio"

"Gozba za vrane I dio" četvrti je nastavak čudesne sage "Pjesma leda i vatre"
50 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2014. 11:08h

Uz "Vijesti" od utorka 26. avgusta na kioscima možete pronaći i primjerak knjige "Gozba za vrane I dio", priču koja je zaludjela cijeli svijet i na osnovu koje je produkcijska kuća HBO snimila sigurno jednu od najpopularnijih TV serija svih vremena - "Igra prijestola".

"Gozba za vrane I dio" četvrti je nastavak čudesne sage "Pjesma leda i vatre", remek-djela savremene epske fantastike, koja nastavlja povijest započetu u "Igri prijestola" i briljantno nastavljenu u "Sudaru kraljeva".

Na gozbi za vrane, mnogi su gosti ali će rijetki preživjeti.

Sve izgleda previše dobro da bi bilo istinito. Poslije ogorčenih borbi i podmuklih izdajstava, sile koje su podijelile zemlju iscrpljene su pristale na nelagodno primirje, ili se bar tako čini. Poslije smrti čudovišnog kralja Džofrija, Sersi vlada kao namjesnica u Kraljevoj luci.

Odlazak Roba Starka slomio je kičmu sjevernjačkoj buni, a njegova braća i sestre razbacani su po čitavom kraljevstvu, poput sjemenja na vjetru. Rat koji je dugo i mahnito buktao, napokon je zgasnuo.

Međutim, kao i poslije svake divovske borbe, neće proći dugo prije nego što preživjeli, odmetnici, razbojnici i lešinari počnu da se okupljaju i otimaju oko kostiju mrtvih. Dok se ljudske vrane skupljaju na zgarištima Sedam kraljevstava, kuju se smjele nove zavjere i opasna nova savezništva, dok neka poznata i neka sasvim nova lica izranjaju iz zlokobnog sutona prošlih bojeva.

To je vrijeme kada mudri i ambiciozni, podmukli i snažni otkrivaju vještine, moći i magiju da prežive u surovim i užasnim vremenima koja ih čekaju. Vrijeme je to da se plemići i kmetovi, vojnici i čarobnjaci, ubice i mudraci ujedine i na kocku stave svoje sudbine… i svoje živote. Jer na gozbi za vrane, mnogi su gosti – ali će ijetki preživjeti.

Datumi kada izlaze knjige iz edicije "Igra prijestola":

1. Igra prijestola I dio - 15. jul

2. Igra prijestola II dio - 22. jul

3. Sudar kraljeva I dio - 29. jul

4. Sudar kraljeva II dio - 5. avgust

5. Oluja mačeva I dio : Čelik i snijeg - 12. avgust

6. Oluja mačeva II dio: Krv i zlato - 19. avgust

7. Gozba za vrane I dio - 26. avgust

8. Gozba za vrane II dio - 2. septembar

9. Ples sa zmajevima I dio: Snovi i prah - 9. septembar

10. Ples sa zmajevima II dio: Poslije gozbe - 16. septembar

Bonus video: