Završen Barski ljetopis: Kvintet za kraj

U proteklih 47 dana publika je ispratila pedeset programa
0 komentar(a)
Ažurirano: 24.08.2014. 09:10h

Barski ljetopis svečano je zatvoren preksinoć sjajnim koncertom kvinteta koji je nastupiso u sasatavu: gistaristi Srđan Bulatović i Darko Nikčević, perkusionista Dragoljub Đuričić, kontrabasista Slaven Turusković i flautista Boris Nikčević, na platou ispred Dvorca kralja Nikole.

Pred velikim brojem gledalaca, vrsni muzičari su izveli 11 kompozicija sa albuma “Dodir Crne Gore“ i “Sinergija“ iz repertoara Bulatovića i Nikčevića, kao i nekoliko pjesama sa novog albuma “Ritmiko“.

“Od drevnih starobarskih palaca i pjaceta, preko Lorkinim stihom podzidanih srebrnastih maslinjaka, do našeg kultnog pristaništa carskih brodica, tu, pred kapijom Dvora kralja Nikole, đe i more pođe za Crnom Gorom, izrodiše se četiri nahije i sedam brda, tako Ljetopis barski od Prečiste Krajinske, niz Bijele skale, tragom Rumijskih vila, 27. godina pronosi tajnu trajanja čudesnog veza od srme i zlata na kapi suživota i o pojasu slave”, kazao je prije koncerta o Ljetopisu barski dramski umjetnik Dragiša Simović.

U prethodnih 47 dana, na scenama od Dvorca do Starog grada, Ljetopis je Baranima i njihovim gostima sa svih strana svijeta priredio 50 kvalitetnih programa raznorodnih žanrova, te dvadesetak pratećih programa.

Bonus video: