Buškovići opet na meti napadača: Majka za dlaku izbjegla gelere

Novi - peti bombaški napad na kuću Buškovića dogodio se desetak minuta nakon ponoći, kada su ukućani iz dvorišta odlučili da krenu na počinak
90 pregleda 9 komentar(a)
Ažurirano: 23.08.2014. 06:37h

Pravo čudo spasilo je u četvrtak veče majku Ivana i Milana Lj. Buškovića sa Zabjela, kada je bomba eksplodirala ispred garaže dok se žena nalazila u dvorištu ispred njihove porodične kuće.

Novi - peti bombaški napad na kuću Buškovića dogodio se desetak minuta nakon ponoći, kada su ukućani iz dvorišta odlučili da krenu na počinak.

Kada je eksplodiralo, samo srećom geleri nijesu zakačili majku Buškovića, koja je iza garaže telefonom razgovarala sa kćerkom.

“To je jako puklo. Nisam znala ni šta se desilo. Kada sam se pribrala vidjela sam samo veliki crni dim kako kulja ispred naše garaže. Zid garaže je zaustavio gelere, tako da me nijesu usmrtili”, ispričala je Bušković.

Njeni sinovi Ivan i Milan za vrijeme napada bili su u kući, a kada je puklo odmah su znali da je njihova kuća opet meta napadača.

“Odmah smo znali da je puklo ispred naše kuće. Kada smo vidjeli da majka nije povrijeđena, sve je bilo lakše. Geleri su potpuno izrešetali vrata garaže, zid kuće, a detonacija je izbila i prozore u sobi. Pravo je čudo što neko od nas nije stradao”, ispričao je Milan.

Buškovići, koji rade kao taksisti, tvrde da ne znaju ko im se namjerio zbog čega nijesu mogli pomoći policiji oko otkrivanja napadača.

Kuća Buškovića samo u protekla dva i po mjeseca čak tri puta je bila meta bombaša, a prva eksplozija odjeknula je prije nešto više od dvije godine...

“Gotovo pa da smo se i navikli da nam svako malo padaju bombe u dvorište. Samo čekamo novi napad, a malo se uzdamo u to da će policija uspjeti da otkrije ko nam to i zbog čega radi”, ispričao je stariji Bušković.

Porodica Bušković je ljetos, nakon što je krajem jula, odjeknula eksplozija u dvorištu, tražila i zaštitu policije jer se ne osjećaju bezbjedno u kući. No uprkos tome, policija nije donijela odluku o čuvanju te porodice.

“Ne osjećamo se bezbjedno, pa tražimo da nas na neki način policija zaštiti. To što nakon svakog napada oni obave uviđaj, ništa nam ne znači jer znamo da će bombaši, koji se ne otkrivaju, opet krenuti na nas. Više ne znamo šta da radimo”, rekao je Milan Bušković.

Podgorička policija obavila je uviđaj i preksinoć u Ulici princeze Ksenije na Zabjelu, a novi tragovi sa mjesta napada poslati su na vještačenje u Forenzički centar.

Tvrde da nikome ne duguju i da ne znaju šta se dešava...

Ni nakon petog i ujedno najžešćeg napada na kuću, braća Ivan i Milan Bušković uglas tvrde da nemaju pojma zašto im neko ovo radi.

“Ne znamo ko ima motiv da na nas krene na ovaj način. Niko nam ne pada na pamet, a to smo rekli i policiji. Da znamo to bismo rješavali sami, ne bi nam trebala policija”, kazao je Milan Bušković.

Braća tvrde da nikome ne duguju novac, ali i da se ne bave stvarima koje bi nekoga navele da svako malo baca bombe na njihovu kuću.

Galerija

Bonus video: