Vježbe koje će učiniti čuda za vašu figuru

Plivanje je odlično za jačanje trbušnih i leđnih mišića, smanjuje krvni pritisak, jača srce i povećava aerobni kapacitet
107 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 16:50h

Evo par lakih, ali efikasnih vježbi koje će pomoći da sagorite kalorije, zategnete mišiće i izgledate odlično.

Preskakanje vijače

Kada ste posljednji put preskakali vijaču? Vjerovatno u svom djetinjstvu. Ovu vježbu svi mogu da priušte, vijaču možete ponijeti maltene bilo gde a, što je najvažnije, sagorećete više kalorija nego bilo kojom drugom vježbom.

Čučnjevi

Čučnjevi su složena, sveobuhvatna vježba koja utiče na razradu različitih grupa mišića, ojačava vaše tijelo i omogućava vam da sagorite dosta kalorija. Da biste pojačali efekat vježbi, možete raditi skok-čučanj ili ostati u čučnju sa tegovima u rukama, da biste pojačali otpor.

Sklekovi

Nažalost, većina ljudi izbjegava sklekove jer je ova vrsta vježbe nešto teža od ostalih, ali postoje različiti tipovi sklekova namjenjeni zatezanju različitih mišića ramena i ruku. Osim toga, zategnućete trbušne i leđne mišiće, a sklekovi su dobri i za srce, kardiovaskularno zdravlje uopšte, i formiranje pravilnog stava.

Iskorak

Ako želite da ojačate i oblikujete mišiće na nogama, ovo je prava vježba za vas. Za postizanje boljih rezultata možete raditi i iskorak sa skokom. Tri grupe od po deset iskoraka dnevno biće sasvim dovoljno.

Plivanje

Plivanje je odlično za jačanje trbušnih i leđnih mišića, smanjuje krvni pritisak, jača srce i povećava aerobni kapacitet, pa stoga predstavlja jednu od najefikasnijih vježbi za oblikovanje tijela.

Trčanje

Trčanje je korisno za organizam na nekoliko načina. Podstiče oslobađanje od stresa, smanjuje rizik od depresije, poboljšava zdravlje srčanog mišića i sagorijeva veliku količinu kalorija. Zahvaljujući trčanju, imaćete jake i oblikovane noge i izgledaćete mršavije. Ako ne volite trčanje, možete da džogirate.

Vožnja bicikla

Ova vježba ojačaće vaše ruke, noge i leđa, pospješiti rad srca i pomoći vam da se otarasite viška kilograma. Ako ste u mogućnosti da biciklom idete na posao, smršaćete, uštedeti novac za prevoz i učiniti nešto dobro za svoje zdravlje.

Galerija

Bonus video: