Cetinje: Uhapšen osumnjičeni za bacanje bombe na auto plac

Osumnjičeni Andrija Ivanović će, uz krivičnu prijavu, biti priveden zamjeniku Osnovnog državnog tužioca
764 pregleda 4 komentar(a)
Bomba, Foto: Shutterstock
Bomba, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.08.2014. 07:44h

Cetinjanin Andrija Ivanović, uhapšen je juče zbog sumnje da je krajem jula aktivirao i bacio ručnu bombu na auto plac “Ventura”, od čijeg je dejstva oštećeno pet vozila. U saopštenju policije piše da je hapšenje uslijedilo nakon aktivnosti koje su službenici Uprave policije preuzeli u saradnji sa kolegama iz Forenzičkog centra.

Navodi se da su inspektori nakon eksplozije otišli u mjesto Vrela, na magistralnom putu Cetinje - Budva, i sa placa koji je u vlasništvu Marka Kokotovića izuzeli tragove i predmete sa lica mjesta i poslali na vještačenja u Danilovgrad.

“Sveukupne policijske aktivnosti dovele su do identifikovanja osumnjičenog lica. O događaju je obaviješten zamjenik osnovnog državnog tužioca u Cetinju, koji je kvalifikovao krivično djelo.

Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, biti priveden tužiocu zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo - izazivanje opšte opasnosti”, navodi se u policijskom tekstu.

Dodaje se da službenici Odjeljenja bezbjednosti Cetinje preduzimaju aktivnosti na rasvjetljavanju prijavljenih događaja, kao i onih za koja postoje saznanja da su se dogodili u posljednjih mjesec dana. Službenici ovog OB-a su, u tom smislu, do sada preduzeli niz policijskih mjera i radnji, u konsultaciji sa nadležnim tužiocem.

Izvršeno je 15 pretresa stanova i drugih prostorija, kao i ciljane kontrole određenih gostiju u nekoliko ugostiteljskih objekata.

U sklopu ovih aktivnosti je takođe pronađeno i lišeno slobode lice koje se potraživalo po nacionalnoj potjernici. Oduzet je i jedan nož, kao i više komada vatrenog oružja među kojima i automatska puška marke 'uzi', sa okvirom u kojem se nalazilo 25 komada municije”, objasnili su iz UP.

Bonus video: