Počinje festival Fangbodi: Povezanost, interakcija, snaga

„Ime festivala predstavlja kinesku riječ koja u prevodu na naš jezik znači „Lukobran“"
0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 22.08.2014. 15:36h

Koncertom bendova TDK, Saboter, Nomad, Prisonern večeras u 20 sati na sceni omladinskog kulturnog centra ( OKC) u Meljinama počinje festival Fangbodi.

Multimedijalna manifestacija čiji su organizatori su nevladine organizacije OKC i EKOfest održaće se od 22. do 31. avgusta u prostorijama OKC u Meljinama i na tvrđavi Španjola.

„Ime festivala predstavlja kinesku riječ koja u prevodu na naš jezik znači „Lukobran“, a simboliše između ostalog povezanost, interakciju, snagu i istrajnost. Ova značenja se manifestuju upravo u povezivanju, interakciji i sinhronizaciji dvije srodne organizacije i njihovog dosadašnjeg aktivizma“, saopštili su organizatori.

Fangbodi festival predstavlja konstruktivan primjer ujedinjavanja i sinergije sličnih udruženja, čiji je glavni cilj i razlog nastanka oplemenjivanje prostora i ljudi, te bogaćenje kutlurne scene Herceg Novog.

EKOfest kao od 2009.godine okupljaj istomišljenike organizujući raznovrstne programe na tvrđavi Španjola s ciljem njene revitalizacije i pretvaranja u Kulturno Umjetnički Centar Omladine Španjola. Sa druge strane Omladinski kulturni centar više od godinu dana sprovodi razne kulturno umjetničke i edukativne programe i tako doprinosi izgradnji nezavisne kulturne scene Crne Gore i obezbjeđuje umjetnicima prostor za rad, pruža logistiku i animira mlade ljude.

Program je osmišljen kao rekreativni, obrazovni, umjetnički i zabavni program. Biće organizovani koncerti , likovni programi, DJ nastupi, prezentacije i izložbe.

Biće organizovana i javna debata na temu „Potreba grada Herceg Novog za kulturnim centrom i Španjola kao kulturni centar“, nakon koje će biti ozvaničen početak saradnje NVO EKOfest i NVO OKC na izradi istoimenog projekta.

Bonus video: