Pet stvari koje nijeste znali o filmu "Prljavi ples"

Publika je, piše sajt, prvobitno toliko mrzjela "Prljavi ples" da film umalo nije otišao pravo na video trake
127 pregleda 2 komentar(a)
Ažurirano: 22.08.2014. 13:47h

Film "Prljavi ples" premijerno je prikazan prije tačno 27 godina. Niko nije očekivao da će film biti uspješan. Patrik Svejzi i Dženifer Grej se nisu podnosili još od ranijeg filma "Red Dawn", a test prikazivanja bila su katastrofalna.

Međutim, i pored ovih i drugih problema - glavni sponzor filma "Clerasil" se povukao, producent Elenor Bergstajn je odbila da iz filma izbaci priču o abortusu, "Prljavi ples" je zaradio 214 miliona dolara na svjetskim blagajnama, osvojio Oskara i više Gremija za muziku.

Saundtrek sa ovog filma na listama je prolazio bolje od Majkla Džeksona i Brusa Springstina a film je često na listama najomiljenijih svih vremena.

Hafington post objavio je sada listu 5 stvari koje nismo znali o filmu.

Publika je, piše sajt, prvobitno toliko mrzjela "Prljavi ples" da film umalo nije otišao pravo na video trake.

"Kada smo ga snimili bio je toliko ispod radara da smo mislili da ga niko neće vidjeti i da smo se džabe mučili", prisjetila se Dženifer Grej.

Naslov filma smišljen je prije priče. Linda Gotlib, producent u studiju MGM, pozvala je Elanor Bergstajn na ručak kako bi razmotrili neke ideje za film. Pošto je čula da Bergstajnova ima problem sa jednom pričom Gotlib je pitala o čemu se radi a Bergstajn je odgovorila: "Nemam pravu priču ali bi trebalo da u filmu bude mnogo latino plesa".

Dvije žene su potom promijenile temu i pričale o svom životu dok Bergstajnova nije rekla: "Odrasla sam u Bruklinu, otac mi je bio lekar bio je jedan od one djece koji su prelazili šine da bi išli na prljavi ples".

Galerija

Bonus video: