Kažnjeni osuđenici iz ZIKS-a: Mugoša i ekipa dobili po 25 dana samice

Oni su protestovali jer su mislili da je osuđenik Mugoša dobio batine od komandira
203 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
ZIKS, Spuž, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 21.08.2014. 18:40h

Miloš Mugoša i još 22 osuđenika, kažnjeni su disciplinski i reklasifikovani u goru grupu, nakon što su se nedavno zabarikadirali u boravcima spuškog zatvora.

Iz Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS), “Vijestima” je rečeno da su 22 osuđenika kažnjena sa 25 dana samice, a da će jedan od njih samovati desetak dana manje.

Kako je tada nezvanično saopšteno, oni su protestovali jer su mislili da je osuđenik Mugoša dobio batine od komandira.

Protesti u ZIKS-u počeli su 17. avgusta, između 16 i 17 časova, a završeni su nešto prije 21 čas.

Službenici ZIKS-a, koji rade na prijavnici, tada su dobili dojavu da su Mugoši tokom posjete prokrijumčarene tablete “bensedin”.

Kada su zatvorski čuvari krenuli da ga pretresu, on ih je popio.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović kazao je tada "Vijestima" da je Mugoša odmah nakon što je popio tablete, odveden u Klinički centar Crne Gore, gdje je i ustanovljeno o kojim je ljekovima riječ.

"Kada su službenici počeli pretres, Mugoša je progutao određenu količinu tableta, službenici nijesu znali koje je tablete popio i odveli su ga u KCCG. Kada je ustanovljeno šta je popio vraćen je u ZIKS i smješten u samicu, zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja”, kazao je Perović.

Za vrijeme dok je trajala kontrola Mugoše u KCCG osuđenici paviljona u kom boravi počeli su protest, jer su dobili informaciju da je pretučen. Perović je negirao navode osuđenika da je bilo ko od službenika prema Mugoši primijenio silu.

Bonus video: