ODBOJKA

Novo pojačanje: Milić u Budućnosti

Njegovim, ali i dolaskom srpskog tandema, Budućnost je nagovijestila da bi u predstojećoj sezoni mogla da se umiješa i u borbu za trofeje
82 pregleda 0 komentar(a)
Blažo Milić i Zoran Vukčević, Foto: OK Budućnost
Blažo Milić i Zoran Vukčević, Foto: OK Budućnost
Ažurirano: 05.04.2019. 00:18h

Poslije dva srpska internacionalca, tehničara Aldina Okovića i primača servisa Srećka Ristića (kome je to povratak u Budućnost nakon šest godina), Budućnost Capital plaza je pojačao i jedan crnogorski reprezentativac - novi član podgoričkog kluba je srednji bloker Blažo Milić.

Milić, koji bio i na meti šampiona, bjelopoljskog Jedinstva, vraća se u Crnu Goru nakon što je nekoliko sezona igrao u inostranstvu, igrajući u Makedoniji (Škendija), Slovačkoj (Bratislava), Švajcarskoj (Nafels), Libanu, Grčkoj (Orestijada), Francuskoj (Narbon) i Rumuniji (Krajova).

Karijeru je počeo u rodnom Nikšiću, u Sutjesci, odakle je 2010. godine stigao u Studentski centar. Nakon dvije i po godine u podgoričkom klubu, u februaru 2012. „otisnuo” se u inostranstvo. U ljeto 2012. je stigao u Budvansku rivijeru, gdje je ostao godinu, a onda opet otišao u inostranstvo...

"Poslije šest godina igranja u inostranstvu ponovo ću biti dio crnogorske odbojkaške scene i tome se radujem. Na obostrano zadovoljstvo postignut je dogovor sa čelnicima kluba i od ponedjeljka ću biti na raspolaganju treneru Raduloviću, sa kojim sam i ranije imao priliku da sarađujem kao saigrač", izjavio je novi srednji bloker “plavih”, Blažo Milić.

Njegovim, ali i dolaskom srpskog dvojca, Budućnost je nagovijestila da bi u predstojećoj sezoni mogla da se umiješa i u borbu za trofeje, sa Jedinstvom i povratnikom na crnogorsku odbojkašku scenu, Budvom...

"Znam da je većina igrača u mlađim reprezentativnim selekcijama, a ja ću se potruditi da iskustvom pomognem saigračima da ova sezona bude uspješnija od prethodnih", dodao je Milić, koji bi, kako nam je kazao direktor Podgoričana Zoran Vukčević, u slučaju ponude iz inostranstva do kraja novembra dobio dozvolu Budućnosti da ode.

Milić je u avgustu bio dio reprezentacije, koja je uspješno odradila dvije trećine kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pošto je na četiri utakmice upisala tri pobjede (dvije protiv Islanda i jednu protiv Slovačke) i poraz od Moldavije. Igrao je na utakmicama protiv Islanda, i upisao ukupno četiri poena (po dva po meču).

Preporučujemo za Vas