Desperado na Horgošu: Muzičar iz CG probao da prošvercuje pištolje

Carinicima je rekao da osim ličnih stvari i polovne harmonike nema ništa da prijavi za carinjenje
73 pregleda 21 komentar(a)
Ažurirano: 21.08.2014. 17:02h

Državljanin Crne Gore Aleksandar Đukić (40) na graničnom prelazu Horgoš na granici Srbije i Mađarske spriječen je u krijumčarenju 20 pištolja i municije.

On je, kako je saopšteno iz Uprave carina, upravljao vozilom "volkswagen passat 1,9 TDIˮ i putovao je iz Crne Gore u Holandiju.

"Ovaj četrdesetogodišnji putnik, inače po zanimanju muzičar, carinicima je rekao da osim ličnih stvari i polovne harmonike nema ništa da prijavi za carinjenje. Ipak, carinici su odlučili da izvrše detaljnu kontrolu vozila, prilikom koje su uočili sumnjiv otvor na gornjoj strani rezervoara, zalepljen selotejp trakom", navodi se u saopštenju Uprave carina Srbije.

Daljim pregledom rezervoara, kako se dodaje, carinici su pronašli ukupno 20 pištolja uglavnom kalibra 7,65 milimetara, među kojima je bilo najviše proizvođača "Vzor" i "CZ", kao i 76 komada pištoljske municije i pribor za čišćene oružja.

Oružje i municiju, putnik je upakovao u 25 najlon kesa, kako bi mogao da ih sakrije u rezervoar za gorivo.

Pištolji, municija i putnik predati su u dalju nadležnost Ministarstvu unutrašnjih poslova (MUP) Srbije.

"Osumnjičeni će uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija biti priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Senti", saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije.

Galerija

Bonus video: