ATLETIKA

Vuletić: ASCG će tražiti pomoć Vlade za izgradnju stadiona

„Obratićemo se sa Vladi zahtjevom za pomoć, da pokušamo da preko Direkcije za javne nabavke obezbijedimo 400-500 hiljada eura za atletski stadion", rekao je Vuletić
1 komentar(a)
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Milorad Vuletić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 20.08.2014. 13:29h

Atletski savez Crne Gore (ASCG) obratiće se Vladi za pomoć u izgradnji atletskog stadiona u Podgorici, najavio je predsjednik Milorad Vuletić.

On je podsjetio da je Skupština te asocijacije jednoglasno odlučila da se pismom obrati Vladi Crne Gore sa molbom da atletski stadion uđe u kapitalni budžet za narednu godinu.

„Obratićemo se sa Vladi zahtjevom za pomoć, da pokušamo da preko Direkcije za javne nabavke obezbijedimo 400-500 hiljada eura za atletski stadion. Ostalo bi obezbijedili lokalna uprava, sponzori i ASCG preko međunarodnih atletskih asocijacija, kako bi u najskokrije vrijeme dobili stadion“, rekao je Vuletić.

On je naglasio da je izgradnja atletskog stadiona u Podgorici bila jedna od tema i razgovora sa predsjednikom Evropske atletske asocijacije Hans Jorgom Vircom.

„Sve posjete i razgovori sa međunarodnim atletskim funkcionerima usmjereni su da u što kraćem roku realizujemo taj projekat i izgradimo objekat za bavljenje sportom u Podgorici. To neće biti objekat samo za atletičare već za sve sportiste. Atletika kao bazični sport mnogo bi dobila izgradnjom tog stadiona“, kazao je Vuletić.