Nikšićanin osumnjičen za pokušaj ubistva dva mladića

Uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti i sa lica mjesta izuzeli dvije pištoljske čaure kalibra 7.62 mm
1096 pregleda 9 komentar(a)
Nikola NIkolić, Foto: Ivan Petrušić
Nikola NIkolić, Foto: Ivan Petrušić
Ažurirano: 19.08.2014. 12:32h

Nikšićanin Nikola Nikolić (26) uhapšen je danas i uz krivičnu prijavu sproveden Višem državnom tužiocu u Podgorici na dalju nadležnost, zbog sumnje da je počinio krivično djelo pokušaj ubistva.

Nikolić je osumnjičen da je 21. maja oko 21 čas u Ulici Vuka Karadžića, u naselju Budo Tomović u Nikšiću, ispalio nekoliko hitaca na Martina Janjuševića (26) i Nemanju Bečanovića (23).

Tom prilikom Bečanoviću su polomljena tri prsta desne šake i on je nakon ukazane pomoći u nikšićkoj bolnici prevezen u podgorički Klinički centar, dok je Janjušević zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice i on je, nakon pucnjave, zadržan na odjeljenju hirurgije u bolnici u Nikšiću.

Bečanoviću su polomljena tri prsta desne šake i on je nakon ukazane pomoći u nikšićkoj bolnici prevezen u podgorički Klinički centar, dok je Janjušević zadobio prostrelnu ranu desne potkoljenice

“U obavljenom razgovoru sa oštećenima, isti su naveli da su se neposredno prije povrijeđivanja nalazili u ul. Vuka Karadžića, u neposrednoj blizini šinskog prelaza, gdje se u jednom trenutku ispred njih zaustavlja vozilo nepoznate marke, tamnije boje, iz kog vozila izlaze dva njima nepoznata lica, od kojih jedno lice nakon kraće verbalne raspavke, u njihovom pravcu iz vatrenog oružja ispaljuje više projektila”, navodi se u saopštenju policije.

Uviđaj su obavili pripadnici nikšićkog Centra bezbjednosti i sa lica mjesta izuzeli dvije pištoljske čaure kalibra 7.62 mm, kao i tragove krvi i iste proslijedili u Forenzički centar radi vršenja odgovarajućih vještačenja.

“Tokom tromjesečne policijske istrage službenici CB Nikšić su u konsultacijama sa nadležnim državnim tužilaštvom preduzeli niz operativno taktičkih i istražnih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca predmetnog krivičnog djela“, navodi se u saopštenju.

Tom prilikom policija je pretresla stanove i druge prostorije na više lokacija, provjeravala alibije određenim bezbjednosno interesantnim licima, prikupljala obavještenja od većeg broja gradjana, uradila kriminalističke provjere, većeg broja lica u odnosu na raspoloživa operativna saznanja, pregledala veći broj video nadzora, vještačila više predmeta i tragova izuzetih sa lica mjesta i prilikom vršenja pretresa.

„Preduzimajući sve pomenute mjere i radnje policijski službenici CB Nikšić prikupili su dokaze koji ukazuju na osnovanu sumnju da je lice N.N 21.5.2014 godine počinio predmetno krivično djelo na štetu N.B. i M.J. Pretresom stana i drugih prostorija koje koristi N.N proneđeno je sredstvo izvršenja krivičnog djela – pištolj marke TT, kalibra 7,62 mm”, stoji u saopštenju policije.

Bonus video: