Karter: Osjećam se bolje, radujem se povratku

Dvostrukom finalisti Svjetskog prvenstva je u maju dijagnostikovan rak pluća i od tada se liječi. On boluje od Kronove bolesti, a krajem prošlog ljeta se oporavio od raka testisa
1 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 12:07h

Engleski igrač snukera Ali Karter rekao je danas da je završio sa hemoterapijom, da se dobro osjeća i da se raduje povratku takmičenjima.

Dvostrukom finalisti Svjetskog prvenstva je u maju dijagnostikovan rak pluća i od tada se liječi. On boluje od Kronove bolesti, a krajem prošlog ljeta se oporavio od raka testisa.

On je putem Tvitera rekao da se raduje povratku takmičenjima.

"Nije me dugo bilo, bio sam zauzet oporavkom. Završio sam sa hemoterapijom i stvari su pozitivne. Osjećam se mnogo bolje i uskoro ću se vratiti snukeru. Mnogo mi je nedostajao", rekao je Karter.

Karter je igrao veći dio prošle sezone i učestvovao je na Svjetskom prvenstvu u Šefildu, gdje je u drugom kolu izgubio od Marka Selbija, koji je kasnije osvojio turnir.

On je tokom karijere osvojio tri turnira koja se boduju za svjetsku rang listu, Otvoreno prvenstvo Velsa 2009. godine, Masters u Šangaju 2010. i Masters u Njemačkoj početkom 2013. godine.

U finalu Svjetskog prvenstva igrao je 2008. i 2012. godine i oba puta izgubio je od Ronija O'Salivena.

Profesionalac je od 1996. godine, a najbolji plasman na svjetskoj rang listi mu je drugo mjesto.

Bonus video: