"Samo polako, uzećemo vam i Maximus"

Verbalno prepucavanje ubrzo je prekinula policija, koja je muškarce iz Podgorice sprovela u dva policijska džipa
581 pregleda 60 komentar(a)
Ažurirano: 19.08.2014. 06:38h

Kotorska policija i juče je morala da interveniše ispred tamošnje Direkcije za uređenje i izgradnju, dok su se u toj zgradi dostavljale ponude za zakupljivanje nekoliko opštinskih prostora u Starom gradu, među kojima je bio i kafe bar “Moca”.

Oko 11 i 30 časova, ispred Direkcije je došla grupa od desetak momaka, u društvu ženske osobe koja je dostavila ponudu za “Mocu”.

Prema nezvaničnim informacijama, pripadnici te grupe zastupaju interese braće Darka i Duška Šarića.

Grupa muškaraca, koja je navodno stigla iz Podgorice, objasnila je pripadnicima Posebne jedinice da su došli da daju ponudu za “Mocu” i tražila od policajaca da ih zaštiti i obezbijedi im nesmetan pristup Direkciji.

“Imali smo prijetnje, da li možete da nam garantujete da smo bezbjedni”, kazao je jedan iz grupe.

Nakon toga djevojka, koja je bila sa njima, u pratnji nekoliko policajaca sprovedena je u prostorije Direkcije, gdje je predala ponudu za licitaciju nakon čega je, takođe u pratnji policije, napustila zgradu.

To je bio okidač za početak žustre verbalne prepirke između te grupe i dijela prijatelja Kotoranina Jovice i Igora Vukotića, koji su namjerili da preuzmu taj lokal.

“Šta je, hoćete li i 'Maksimus' još da uzmete”, kazao je jedan od muškaraca iz podgoričke grupe.

Jedan od Vukotićevih prijatelja je uzvratio: “Polako, doći će i to na red... Jeste li došli ovdje da učite da plivate”.

Verbalno prepucavanje ubrzo je prekinula policija, koja je muškarce iz Podgorice sprovela u dva policijska džipa i odvela na informativni razgovor, nakon čega su pušteni.

Djevojka koja je stigla sa navodno Šarićevom grupom, napustila je zgradu kotorske Direkcije u pratnji policije.

“Vijestima” je u toj službi rečeno da su za zakup “Moce”, lokala od 30 kvadrata koji se nalazi na ulazu u Stari grad, dostavljene dvije ponude - Aleksandre Đakonović iz Kotora i Marijane Vukčević iz Podgorice.

“Moca” je iz nepoznatih razloga već više od mjesec dana zatvorena, iako je zakup za taj objekat tek sada istekao

Prošlonedjeljno dostavljanje ponuda za poslovne prostore nije održano jer je neposredno pred početak stigla anonimna telefonska dojava o podmetnutoj bombi u Direkciji.

Prema nezvaničnim informacijama, lažna dojava o bombi bio jedan od pritisaka na potencijalne zakupce poslovnih prostora u Starom gradu.

“Moca” je iz nepoznatih razloga već više od mjesec dana zatvorena, iako je zakup za taj objekat tek sada istekao.

Prema nezvaničnim informacijama "Vijesti", kafić su pikirali braća Vukotić, koji su juče tokom incidenta bili ispred Direkcije.

Vukotići ili njihovi prijatelji, preuzeli su ranije još nekoliko lokala koji su bili u vlasništvu bliskih prijatelja i poslovnih partnera Dragana Dudića Frica, Željka Bojanića i Smiljana Samardžića.

Zakupac “Moce” i “Uranka” bio je Bojanić, a “Trezora” i “La Pasterie” Samardžić.

Iako su negodovali zbog ranijeg pisanja medija o njima, Vukotići su odbili da za “Vijesti” prokomentarišu aktuelna dešavanja, navodeći da nemaju šta da kažu.Poslovni prostori izdaju se u zakup na pet godina, sa mogućnošću produženja.

Magud: Nije najprijatnije kada prijete podmetanjem bombe

Direktor Direkcije za uređenje i izgradnju Kotora Ivo Magud, kazao je “Vijestima” da elemente iz ponuda ne može saopštavati sve dok se ne sačini tender lista.

“Od danas, u roku od 15 dana, sastavlja se tender lista za sve poslovne prostore, nakon čega se u roku od osam dana donosi odluka o izboru najboljeg ponuđača. Nezadovoljna stranka ima pravo na žalbu u roku od pet dana od prijema odluke o izboru najboljeg ponuđača. Rok za sklapanje ugovora o zakupu je osam dana”, kazao je Magud.

Kometarišući dešavanja koja prate licitacije za lokale u Starom gradu, Magud je rekao da situacija nije najprijatnija, “posebno ne kada se prijeti podmetanjem bombe”:

“Međutim, ponašamo se i radimo u skladu sa zakonom i opštinskim odlukama... Tako da što se tiče Direkcije, nama je najbitnije da u ovim postupcima nema neregularnosti ili bilo kakvih drugih problema. A sve ono što se dešava van Direkcije nije naša nadležnost, već drugih organa. Istakao bih takođe da komisija, koja vodi postupak, do sada nije imala problema, niti pritisaka bilo koje vrste”, zaključio je Magud.

Galerija

Bonus video: