Ranitović sjutra počinje nastup u Velsu

„Daću sve od sebe da već prvog dana napravim istorijsko iznenađenje za crnogorski paraolimpijski sport”, kazao je Ranitović
0 komentar(a)
Ažurirano: 18.08.2014. 16:39h

Velški grad Svonsi od sjutra do 24. avgusta biće domaćin atletskog prvenstva Evrope za osobe sa invaliditetom na kojem će nastupiti i crnogorski paraolimpijac Miloš Ranitović.

Ranitović će se takmičiti u kategoriji F 12, za osobe sa oštećenjem vida. On će sjutra, prvog takmičarskog dana, nastupiti u skoku uvis.

Normu je ispunilo pet takmičara, ali je uoči šampionata otkazao prvi favorit, paraolimpijski šampion u troskoku i nekada vicešampion svijeta u skoku u vis, Ukrajinac Ivan Kisenko.

„Osjećam se odlično. Odradili smo u Svonsiju i jedan trening na stazi i tonizaciju za vis. Organizacija je odlična i sve me to dodatno motiviše”.

„Daću sve od sebe da već prvog dana napravim istorijsko iznenađenje za crnogorski paraolimpijski sport”, kazao je Ranitović agenciji MINA.

Ranitović će u Svonsiju nastupiti u još dvije discipline - 20. avgusta u skoku udalj i tri dana kasnije u bacanju koplja.

Selektor atletske paraolimpijske reprezentacije Igor Tomić kazao je da je za Ranitovića, zbog kompleksnosti tehnike skoka uvis za atletičare sa teškoćama vida, i sam plasman na prvenstvo veliki rezultat.

„Otkazom šampiona Ranitoviću se otvorila mogućnost da razmišlja o iznenađenju. Svjesni smo i ujedno rasterećeni činjenice da Ranitović sa 170 centimetara ima najgori lični rezultat u konkurenciji Rusa Aleksandra Sorokina i Španca Garsije Salvadora, koji imaju preskočenih 184 centimetra u karijeri, kao i Bjelorusa Sarijela Burdokua (178)”, kazao je Tomić.

Šampionat u Svonsiju okupiće više od 600 atletičara iz 40 država.

Bonus video: