Osuđenici ZIKS-a se zabarikadirali u boravcima

Službenici ZIKS-a, koji rade na prijamnici, juče su pretresom osuđenika Mugoše, pronašli su bensedine
106 pregleda 0 komentar(a)
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
ZIKS, ZIKS Spuž, Foto: Jelena Jovanović
Ažurirano: 18.08.2014. 06:39h

Protiv 22 osuđenika iz boravaka 10 i 11 paviljona A Kaznenog popravnog doma u Spužu danas će biti pokrenut disciplinski postupak, jer su se juče zabarikadirali u boravcima.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti” iz ZIKS-a osuđenici su protestovali, jer su mislili da je osuđenik Miloš Mugoša dobio batine od komandira.Protesti u ZIKS-u počeli su između 16 i 17 časova, a završeni su nešto prije 21 čas.

Službenici ZIKS-a, koji rade na prijemnici, juče su pretresom osuđenika Mugoše, pronašli su bensedine, koje je pokušao da sakrije tako što ih je popio.Bernsedine mu je donio brat, prilikom posjete.

Stražari su imali dojavu, zbog čega su nakon posjete i pretresli Mugošu.

Direktor ZIKS-a Miljan Perović kazao je sinoć "Vijestima" da je Mugoša odmah kada je popio tablete odveden u Klinički centar Crne Gore, gdje je i ustanovljeno o kojim je ljekovima riječ.

Mugoši će danas disciplinska komisija izreći kaznu

"Kada su službenici počeli pretres Mugoša je progutao određenu količinu tableta, službenici nijesu znali koje je tablete popio i odveli su ga u KCCG. Kada je ustanovljeno šta je popio vraćen je u ZIKS i smješten u samicu, zbog počinjenog težeg disciplinskog prekršaja”, kazao je Perović.

Mugoši će danas disciplinska komisija izreći kaznu.

Za vrijeme dok je trajala kontrola Mugoše u KCCG osuđenici paviljona u kom boravi počeli su protest, jer su dobili informaciju da je pretučen. Perović je negirao navode osuđenika da je bilo ko od službenika prema Mugoši primijenio silu.

Bonus video: