Pedrosa prekinuo pobjednički niz Markesa

Najmlađi svjetski šampion je slabo vozio na Velikoj nagradi Češke, pa je morao da gleda u leđa timskom kolegi, Daniju Pedrosi, kao i tandemu Jamahe Horhe Lorenco - Valentino Rosi
64 pregleda 0 komentar(a)
Dani Pedrosa, Foto: Reuters
Dani Pedrosa, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.08.2014. 19:14h

Nade Marka Markesa da će postati prvi motociklista sa 11 vezanih pobjeda na startu sezone raspršene su u Brnu. Najmlađi svjetski šampion je slabo vozio na Velikoj nagradi Češke, pa je morao da gleda u leđa timskom kolegi i zemljaku, Daniju Pedrosi, kao i tandemu Jamahe Horhe Lorenco - Valentino Rosi.

Markes je krenuo sa pol-pozicije, ali su ga odmah pretekli Italijani Andrea Janone i Andrea Doviciozo, a 1. krug je završio tek na 6. mjestu. Na čelu je bio Lorenco, ali ga je u 5. krugu zaobišao njegov najveći rival Pedrosa i vodeću poziciju nije ispuštao do kraja.

Markes se u međuvremenu vratio na 3. poziciju, ali je bio pod velikim pritiskom Rosija. Popularni Doktor, koji je 245. put nastupio u „kraljevskoj klasi” i tako izjednačio rekord Aleksa Barosa, u 12. krugu je zaobišao mladog Španca i do kraja bez problema zadržao mjesto na podijumu.

I u Moto 2 je slavio Španac, Esteve Rabat, koji je lako nadvisio Finca Miku Kalija i Njemca Sandra Kortezea, a u najslabijoj, Moto 2 klasi, najbrži je bio Francuz Aleksis Mazbu, ispred Italijana Enee Bastijanija i Britanca Danija Kenta.

Rezultati VN Češke - Moto GP:1. Dani Pedrosa (Španija, Repsol Honda) 42:47,8002. Horhe Lorenco (Španija, Jamaha) + 0,4103. Valentino Rosi (Italija, Jamaha) + 5,259...

Generalni poredak1. Mark Markes (Španija, Repsol Honda) 2632. Pedrosa 1863. Rosi 173...

Bonus video: