Benabad osvojio zlato na 1.500 metara

“Trčao sam od bijesa. Moja reakcija je bila reakcija šampiona”, rekao je Benabad, koji je diskvalifikovan nakon pobjede na 3.000 metara stiplčez zbog skidanja dresa
0 komentar(a)
Meidin Mehisi Benabad, Foto: Beta/AP
Meidin Mehisi Benabad, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.08.2014. 15:47h

Francuski atletičar Meidin Mehisi Benabad osvojio je danas zlatnu medalju u trci na 1.500 metara na Evropskom prvenstvu u Cirihu, samo nekoliko dana pošto mu je oduzeto zlato u disciplini 3.000 stiplčez.

Benabad je današnju trku završio za tri minuta, 45 sekundi i 60 stotinki.

Francuski atletičar je prije dva dana ostao bez zlatne medalje, pošto je neposredno pred cilj skinuo majicu i tako završio trku.

On je pedesetak metara prije cilja skinuo majicu, kratko je držao i u zubima dok je mahao publici i na taj način je proslavio osvajanje trećeg uzastopnog zlata na prvenstvima Evrope u toj disciplini.

Francuz je neposredno po završetku trke dobio žuti karton zbog toga, ali je potom delegacija Španije uložila žalbu koja je i usvojena, pa je Benabad ostao bez zlata.

Benabad je poslije te diskvalifikacije razmišljao čak i da ne učestvuje na 1.500 metara, ali, kako je kazao, odlučio je da napusti Cirih kao šampion.

“Trčao sam od bijesa. Moja reakcija je bila reakcija šampiona”, rekao je on.

Srebrnu medalju u današnjem finalu na 1.500 metara osvojio je Norvežanin Henrik Ingebrigtsen, dok je Britanac Kris O'Her osvojio bronzu.

Bonus video: