Odlazak u Francusku

Još dvojica crnogorskih ragbista karijeru nastavlja u inostranstvu

Srđan Popović je počeo da trenira ragbi prije tri, a Danilo Ćeranić prije dvije i po godine
4 komentar(a)
Ažurirano: 28.03.2019. 10:59h

Još dvoje crnogorskih ragbista dobili su priliku da karijeru nastave u inostranim klubovima. Srđan Popović iz tivatskog Arsenala i Danilo Ćeranić iz Lovćena otputovali su juče za Francusku gdje će se na dvije sedmice pridružiti ragbi klubu Viši, a nakon toga imaće priliku da potpišu godišnji ugovor.

Njih su preporučili crnogorski selektor Mišel Milović, nekadašnji reprezentativac Francuske, i Dejvid Lou trener Arsenala koji je kazao da će igrači tokom ovog probnog perioda imati niz razgovora za ragbi stipendije, što će im otvoriti značajne profesionalne mogućnosti.

Prije nekoliko dana karijeru u škotskom klubu Votsonian započeo je igrač Arsenala Damir Abdinović što je bio prvi inostrani transfer u crnogorskom ragbiju.

"Ragbi klub Arsenal Porto Montenegro će nastaviti da spaja talentovane igrače iz Tivta i čitave Crne Gore sa klubovima u svijetu, odnosno da pronalazi adekvatne stipendije za njih i mogućnosti profesionalnog usavršavanja", kazao je Lau koji je takođe igrao u više britanskih klubova.

Popović i Ćeranić kazali su "Vijestima" da su imali preliminarne pregovore o nastavku ugovora o čemu će još razgovarati jer im je osim igranja ragbija u Francuskoj ligi, koja je jedna od najboljih u Evropi, bitna mogućnost nastavka školovanja i radnog angažmana zašta su takođe dobili ponude od ovog kluba.

Popović je počeo da trenira ragbi prije tri, a Ćeranić prije dvije i po godine.

Viši (Vichy) je osnovan 1911. godine i dio je asocijacije Klermon Overnj (Clermont Auvergne) jednog od vodećih ragbi klubova Francuske i Evrope. Ragbi je u Crnoj Gori zaživio prije četiri godine, a trenutno ima šest klubova.