Nevolje u "Okovu": Mušteriju lažno optužili za krađu

Nakon što je utvrđeno da to nije tačno i interesovanja “Vijesti” za slučaj, protiv prodavca je pokrenut disciplinski postupak
432 pregleda 0 komentar(a)
Okov, Foto: Zoran Đurić
Okov, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 16.08.2014. 18:47h

Podgoričanin Slavko Popović doživio je u srijedu neprijatnost kada je trgovao u prodavnici “Okov ” na Starom aerodromu, jer je nepravedno osumnjičen za krađu.

Nakon što je utvrđeno da to nije tačno i interesovanja “Vijesti” za slučaj, protiv prodavca je pokrenut disciplinski postupak.

Popović je “Vijestima” ispričao da je bio sa jednogodišnjim djetetom u naručju, kada mu je prišao muškarac, bez uniforme “Okova”, sa zahtjevom da preda torbe na uvid. “U trenutku plaćanja na kasi, dok sam držao bebu u naručju, fizički nas je zaustavila nepoznata osoba koja nije bila obučena u brend 'Okova' i obratila mi se riječima da ne možemo izaći dok nam se ne pregledaju torbe koje smo nosili.

U pitanju je manja lična torbica i torba za bebine stvari. Nakon mog negodovanja i neprijatne situacije u kojoj smo se našli, dozvolio sam da mi se pregledaju torbe u cilju mirnijeg rješavanja situacije”, kazao je Popović. On je rekao da je ta osoba naredila radnici sa kase da mu provjeri stvari, što je prihvatila.

“Nakon što nije ništa pronašla što je u vlasništvu 'Okova' ili što je otuđeno, demostrativno sam napustio objekat”, kazao je on i dodao da je slučaj prijavio upravi firme, Centru za zaštitu potrošača i Tržišnoj inspekciji Uprave za inspekcijske poslove. Iz "Okova" su potvrdili da je do incidenta došlo i izrazili žaljenje zbog toga.

"Naš zaposleni je, pošto mu se pogrešno učinilo da je moguće da je gospodin Popović uzeo robu koju nije platio, istoga zamolio da mu pokaže sadržaj njegove torbe. Posebno dodajemo da je na ulazu u poslovni objekat istaknuto obavještenje o obavezi odlaganja torbi i kesa (sa ličnim stvarima) u posebne ormariće koji su obezbijeđeni ključem.

Svjesni smo da je pomenuta situacija bila neprijatna za našeg kupca. Protiv zaposlenog koji je u njoj učestvovao u najkraćem roku smo pokrenuli disciplinski postupak, zbog nepoštovanja usvojenih procedura postupanja osoblja u slučaju sumnje na krađu", objasnio je “Vijestima” Jakov Bajović iz uprave kompanije.

I direktor se izvinio za neprijatnost

Jakov Bajović je rekao da se zaposleni u “Okovu” na licu mjesta izvinio kupcu.

“Na kraju, u roku od dva sata od samog događaja - čim smo i sami od kupca dobili mejl sa pritužbom - naš direktor ga je pozvao i još jednom mu se, u ime kompanije, izvinio za pretrpljenu neprijatnost,” kazao je sagovornik.

Bonus video: